ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на Пловдив: Трябва да имаме ясна цел в туризма
Автор: Цвети Тончева 08:31 / 29.02.2024Коментари (2)1691
© Plovdiv24.bg
Миналата седмица бях на терен и все повече чувам чужда реч от туристи и виждам туроператорите, които са в Стария град и по археологическите ни обекти. Това каза в интервю за "Фокус" кметът на Пловдив по повод честите публикации в международната преса за града като туристическа дестинация. 

"Ние ясно трябва да си поставим за цел да имаме повече места, които туристите да посещават. Да имаме добро обслужване на хотелиерския и ресторантьорския бизнес, така че те да дойдат пак при нас. Като пример за това може да дадем квартал "Капана", където имаме местен бизнес на семейни начала. Там наистина има много добро ниво на обслужване и това ние трябва да го развиваме", смята Костадин Димитров.

"Аз се радвам, че в най-скоро време, може би в средата на лятото, ще са готови Небет тепе и Източната порта, където ще може да покажем и на пловдивчани, но и на туристите, още повече от археологията на Пловдив. Това са стъпките - повече археологии, повече възможности за посещение.

Искам да поздравя и Природонаучния музей, където миналата седмица имаше една голяма опашка от посетители. Трябва да има обекти, където туристите да дойдат и да погледнат", каза още пловдивският кмет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хубаво, че ще довършат Небет тепе, но имам и други предложения за развитие на туризма. 1. Зоопаркът - Трябва да се довърши зоопарк, за да може не само граждани да разглеждат различните видове животни, но и туристи също, и трябва да има добро обслужване и хубави заведения. 2.Транспорта - Знам, че това не е място за посещаване, но ще разберете за какво говоря. Не всеки турист ще си взима колата, за да пътува да различни места в града или да ходят само пеша, а някои ще използват транспорта. Автобусите са 50/50. 12-метровите са хубави, но малките и щъркелите са неудобни, тесни и тъпчат много хора. Трябва веднага да се махат, особено щъркелите, и да ги замените с 12-метрови и да пускате 17-18-метрови автобуси. Не е честно в Бургас, който е по-малък град, да има огромни автобуси, а Пловдив с повече жители и туристи - щъркели. Трябва да се реализират идеите, които споменах, но и трябва да се поддържа новата система за плащане, която ще пускате скоро, като не само трябва ги имат във всеки автобус, но да ги слагат на предната, средната и задната врата, защото ако засега ще са само до шофьора, много хора ще се бутат само за 1 билет. Може след това да пускате 12-18 метрови електрически автобуси и да построите градските железници, за да може не само да се увеличи транспорта, но и хората да пътуват с по-бърз и лесен транспорт в или извън града. Може и за идеи да върнете тролейбусовете с по-добра контактна мрежа и да добавите трамваи в бъдещето, ако можете разбира се. Така ще се разнообрази трафика и туристите ще имат по-лесен и качествен начин да си пътуват удобно. 3. Увеселителен парк - За такъв увеселителен парк, не трябва да изглежда като Луна Парк Спасов Ленд в София - не поддържан с ниско качествени атракции, а да изглежда като Европа Парк и Дисни Ланд в Париж. Не казвам, че трябва да изглежда огромно като тези, които изброих, но да е подобно построено - Хубави, високо поддържани, забавни атракции с голямо разнообразие и хубави заведения за хранене. Може темата на парка да е свързано с античността като античните скулптори и старият град в Пловдив. Можете да го построите в Тракия или извън града, където имате достатъчно място за строене. 4. Пешеходният мост - Трябва да ремонтират пешеходния мост да изглежда като модерен, хубав път. Може да е голямо, хората да си минават без проблеми и да има гледка към р. Марица, и добро осветление. Засега моста изглежда все едно е построено през 80-те, с ниско поддържена инфраструктура и евтини китайски магазини. Надявам се да го ремонтират в бъдещето. И 5. Още места за антична скулптора - Ако има още места, където под земята има антична скулптора, можете да го разкопаете и да ги направите в атракции. Можете да сложите и табели за информация, за да може туристите да научат повече информация за античността Това засега моите идеи, за които се сетих, но те много ще помогнат не само с развитието на туризма, но и на гражданите и грдаът
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кауфланд
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: