ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отделиха двора на Белодробна болница, кредитори "точели зъби" за него
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:26 / 20.10.2010Коментари (6)4427
© ПОТВ
Тъй като кредиторите на постоянно намиращата се пред фалит Белодробна болница вече "точели зъби" към апетитното й 23 дка дворно място, на днешната извънредна сесия - след неуспешно гласуване преди по-малко от седмица, съветниците почти единодушно извадиха апетитния терен от активите на "Кудоглу", за да го преобразуват в публична общинска собственост, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Може ли да ми каже вносителят на предложението дали имотът не е вече под възбрана?" - попита Дани Каназирева заместник-кмета Александър Константинов.

"Вече месеци се обясняваме пред очите на кредиторите как се опитваме да намалим обезпечението на техните вземания, правейки невъзможно спасяването на тези активи", допълни другият личен адвокат сред съветниците Георги Колев.

"Има голяма заплаха кредиторите да вземат този имот. Ще подкрепим, разбира се, болницата както винаги досега, но администрацията е длъжна да спре течовете - в "Кудоглу" са подписвани несъобразени със закона договори, има несъбрани наеми", отбеляза Даниела Желязкова.

В случая съветниците били принудени на избират по-малкото зло. След среща на кмета и общински съветници последователно с двама здравни министри - Божидар Нанев и Анна-Мария Борисова, сега депутатката Менда Стоянова им уреждала среща и със Стефан Константинов. "Казахме на проф. Борисова, че сме съгласни на всички условия, стига министерството да вземе болницата под свое крило, но преди да се уредят нещата, министърката подаде оставка", обясни д-р Лилия Учкунова.

Ако Министерството на здравеопазването най-сетне предприеме действия по прехвърляне на "Кудоглу" към него, съветниците пак ще си върнат обратно в активите 23-те декара. Сега те направиха още една крачка към поредното отдалечаване на фалита - преструктурираха дълговете от над 1 млн. лв. на лечебното заведение към общината в увеличаване на капитала му.


Още по темата: общо новини по темата: 35
08.12.2010 »
16.11.2010 »
26.10.2010 »
14.10.2010 »
24.09.2010 »
20.09.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като гледат болницата колегите съветници виждат само имота от 23 дка. Въобще не ги интересува събдата на болницата като лечебно заведение, как ще продължи да съществува и да лекува болните...
0
 
 
А дълговете на Болницата са от много години. Един цял мандат не стигна на Главчо Атанасов да покрие дълговете, преди да станат наистина големи, и да оздрави болницата. Много по-лесно е да ни побратимяваш с Диарбекир и Новосибирск, нали?
+4
 
 
Кредитори точат зъби за 23те декара, ще и ги взимат чак, а? Брей да му се не види. Сякаш Белодробна болница не е общинска собственост, ами на филанкишията. За по-младите - филанкишия идва от filan (турски) - някой, някой си + kes (персийски) - човек, лице и думата означава - някой (си) човек, еди-кой си. Какво правите, ако дясната ви ръка дължи пари на някой (понеже пари се подават обикновено с ръце, нали), да не би да я отрежете, а? Кредиторите ще вземат актив на Болницата, ЕДИНСТВЕНО И САМО АКО ОБЩИНА ПЛОВДИВ НЕ ПОКРИЕ НАТРУПАНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СОБСТВЕНАТА СИ БОЛНИЦА! И щом в отписването на имота се намеси адвокатът на Гигов и Търев (адвокат Георги Колев), на които пловдивските данъкоплатци купуват без нужда по едно бентли месечно, то работата е възможно най-гнусна. Мръсни, долни и гадни крадци - окрадоха всичко в нашия град - безброй имоти, стадиони, поне половината от сумите по обществени поръчки, екозаводи, Стария град, разсадника, Панаира, античния форум на Филипополис, предстои да откраднат жилищния фонд и уличните стълбове. Сега посегнаха на имоти, дарени ни от велики българи като Димитър Кудоглу. Най-бруталните завоеватели не са плячкосвали града ни в последните 5000 години така, както Чомака и Главчо Атанасов само за няколко години.
+3
 
 
Срещнах се с няколко от общинските съветници, за да си изясня картината по имота дарение на Кудоглу. Определено болницата е забатачена в дългове и сега решението е правилно, макар и временно. Горе в статията много вярно е показано това. Сега, след като спасиха тези 23 дка от приватизиране за кредиторите, би следвало да се изиска програма за финансовото оздравяване, за тотален контрол на всички разходи в Белодробната! Независимо от това дали държавата ще я поеме. Иначе ще си остане и в перспектива каца без дъно, независимо дали е под крилото на държавата или общината.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: