ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Близо 1000 лева събраха феновете на Локо за децата с увреждания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 07.09.2010Коментари (11)2488
© Plovdiv24.bg
Феновете на Локомотив (Пловдив) са дарили за благотворителност точно 891 лв., разкри председателят на сдружение "Различни, но равни" Атанас Тавков. Това е точната цифра, събрана в дарителските кутии, които бяха пуснати на стадион "Локомотив" в петък, по време на контролната среща на представителния тим срещу Видима-Раковски. Желанието на Тавков е да отчете резултата от кампанията и пред журналисти, като това най-вероятно ще се случи на редовната пресконференция в края на седмицата.

"В случая парите не са най-важното за нас. Това бе първата по-масова проява, благодарение на която се срещнахме очи в очи с обикновените хора. Те ни подкрепиха, изказаха подкрепата си и споделиха каузата ни. Възхитени сме и нямаме думи да опишем чувството, което изпитахме. На повечето от нас ни се насълзиха очите. Помогнаха ни и малки деца и възрастни хора, всеки с каквото може. Вярвам, че всеки се е почувствал особено в този момент. Особено младите и децата, които са се прибрали вкъщи и са споделили за случилото се с родителите си" развълнува се председателят на сдружението, номиниран през 2007 г. за приза "достоен българин" и "достоен пловдивчанин".

В презентацията си за "Различни, но равни" Тавков разкри, че е учредено през 2002 г. и обхваща над 72 семейства от пловдивски регион, чийто деца страдат най-често от церебрална парализа, аутизъм, мускулна дистрофия - все тежки и неличими заболявания. Това обаче не пречи да бъдат постигнати редица спортни успехи на параолимпиадата в Дъблин. За съжаление положението в пловдивско е едно от най-тежките за страната. Предполага се че става дума за близо 3000 болни, но липсата на точна статистика също затруднява. От тази година в Пловдив са открити специализирани центрове, с капацитет от едва 50 души. Въпреки това от услугите им могат да се ползват само по-леките случаи. При по-тежките изходът е само един - самите родители да се борят докрай в името на децата си.

"Призвани сме да се грижим за тях денонощно и доживотно. В сдружението "Различни, но равни" има семейства от Първенец, Кадиево, Раковски, Съединение и др. С предишния кмет д-р Иван Чомаков работихме по съвместна инициатива, при която общината заплащаше на необходимите специалисти, а ние бяхме организатори на всичко останало.
Към този момент обаче, Тавков призна, че общината и отговорните институции нехаят.

"Жалкото е, че нужния ни годишен бюджет е едва около 17 000 лв. Тези пари нито ни трябват накуп, нито искаме да се разпореждаме с тях. Необходими са за определени услуги, които са особено важни за здравето на децата ни. Най-вече за рехабилитация по домовете, плуване, конна езда и др. Но е факт, че на всичко това се гледа като на маловажни неща. В едно изявление на общински съвет дори ги определиха като неживотоспасяващи процедури. Истината е, че ако не се прави рехабилитация определени органи на децата ни може да закърняват. Имаме уверението на заместник-кмета Ганчо Колаксъзов, че ще окажат съдействие, но времето ще покаже. " надява се председателят на "Различни, но равни".
За благотворителната инициатива на Лаута се е заговорило още от лятото, като неяснотата около стадиона, на който в петък се изигра проверката срещу Видима-Раковски е заплашила провеждането й.

"Бяхме попадали в безизходица и така решихме да попитаме. Често съм идвал на Лаута с дъщеря ми, която също е болна. Духът тук винаги е бил различен. Преди няколко години и г-н Христо Бонев ми е помагал с каквото може. Георги Василев също не е оставал безразличен към проблемите ни. Някои от членовете на сдружението бяха на стадиона в петък. Част от тях бяха посрещнати лично от г-н Константин Динев, който също участва в инициативата. Тук е мястото да уверя, че събраните пари ще се използват по предназначение и каня всеки да се запознае лично с това за какво ще бъдат използвани. Ще бъдете поканени и на нашите срещи, тъй като ние станахме част от вас и искаме и вие да станете част от нас.", продължи Тавков, с надеждата това да е само началото на бъдещото приятелство на Локомотив с каузата на съмишлениците си.

Ръководството на Локомотив (Пловдив) и клуб на привържениците на "черно-белите" също декларираха готовност за още взаимни инициативи, включително и посещение на мачовете на представителния тим на клуба.

Източник: LPortala.net

Още по темата: общо новини по темата: 8
10.09.2010
05.09.2010
03.09.2010
01.09.2010
01.09.2010
31.08.2010
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на martiniagata 1936
премахни филтъра

+7
 
 
Колкото и пари да са събрани, все ще са от полза за болните хора.Tрябва да има повече такива мачове,независимо кои отбори играят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отлична новина за вратарския пост в Локомотив Пловдив
Локомотив подписа договор с юноша на Левски, играл и в ЦСКА 1948
Георги Минчев показа отлична игра с глава, завърши сезона със 17 гола
Томаш: Поемам изцяло отговорността, сбърках! Следващият мач ще е по-лесен
Томаш, искай смяна! Срам и позор!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: