ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Карвальо можел да бъде свещенник, вместо футболист
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 18.08.2010Коментари (7)3535
© Plovdiv24.bg
Нападателят на Локомотив (Пловдив) Басил де Карвальо е роден в християнско семейство в Сенегал и е най-малкият от общо деветте деца във фамилията. Първоначалното му желание е да стане свещеник и дори прекарва 14-15-тата си годишнина в семинарията. Тогава намира пътя си за футбола и започва тренировки в местния професионален футболен клуб Казаспор. През 1999-та година става голмайстор на сенегалската втора дивизия, като с головете класира отбора си за елитната група за следващата година. Тогава е забелязан от френски мениджър, пласиращ футболисти за френския футболен пазар и през 2001-ва година, 21-годишният Карвальо вече е в тамошен трето-дивизионен отбор. След година и половина престой, подписва първия си професионален договор за три години със Сошо. Последната година от престоя си там е преотстъпен на Седан, след което играе пет години във втора дивизия за Брест. През пролетта на 2010 г. играе за Страсбург, но след края на сезона тимът отпада във втора дивизия и така идва ред на предизвикателството му в Локомотив.

"Играх осем години професионален футбол във Франция. Исках да сменя обстановката и така дойдох тук," аргументира избора си чернокожият нападател пред феновете на Локо, на които гостува вчера на традиционната им сбирка всеки вторник.

За трансфера на Лаута спомага майката на Юнес Бенджелюн, която е футболен мениджър, която преди това двамата си синове и на Гара Дембеле да се обвържат с Локомотив.
"Не съм тук да се сравнявам с Гара Дембеле. Искам да играя футбол и да помогна на отбора да направи силен сезон", отговори Базил на въпрос дали е по-добър от трансферирания в Левски свой сънародник, както твърдеше и старши-треньорът Христо Бонев.

"Можеше да подпиша с Хавър, но не исках да играя във Франция. Сега не съжалявам за избора си. Тук откривам много нови неща, различен манталитет и начин на работа. Впечатлен бях и от феновете на отбора още при първото ни гостуване в Севлиево. Ако тази подкрепа продължи, отбора ще завърши на първите места в класирането. Точно такъв вид подкрепа рядко може да се види, дори и във Франция. Там след слаб мач те освиркват, а тук ни окуражават", сподели още Карвальо.

Бил е капитан на юношеския национален отбор на Сенегал до 21-годишни, но пререкания със селекционера прекъсва изявите му там. Мечтата обаче си остава - отлични игри с "черно-бялата" фланелка и задължителна повиквателна за държавния тим на Сенегал.

Адаптацията му в Локомотив е минала отлично, тъй като и французите в съблекалнята са спомогнали затова.

"Атмосферата е отлична, треньорът също и е много важно, че не прави разлика между българи и чужденци. Бързо научих, че той е голям човек във футбола - легендата на клуба, дългогодишен капитан и голмайстор, както и национал за България. За всеки един клуб е добре, когато треньорът е играл футбол от такава величина", призна още голмайсторът от мача с Черно море. Той впечатли присъстващите над 50 души с умението си да брои от 1 до 10 на перфектен български език и се справи с незначителна "помощ от публиката".
Тя пък му се отблагодари, като му разкри българското значение на новия му прякор, който фенове и журналисти му лепнаха, веднага след головата фиеста срещу Черно море - Вкарвальо.

"Незнаех, въпреки че виждах снимката си по много вестници и интернет-сайтове", призна си Базил, който за последно демонстрира отлични танцувални умения пред агитката в Сливен, веднага след последния съдийски сигнал на мача срещу тима на Данчо Лечков.

"Ние африканците танцуваме всеки ден. Ако срещу Литекс вкарам гол ви обещавам да ви изпълня нещо, което не сте виждали", хвърли в смях присъстващите чернокожия нападател и продължи по темата за ловешкия клуб.

"През 2007-ма година бях много близо до договор именно с Литекс. Дори изкарах пробен период там, но не се разбрахме за условията. Пък и имах действащ договор с Брест и предпочетох да го изпълня. Но това не пречи неделния мач срещу Литекс да е по-особен за мен", настърви се Карвальо.

"Познавам се с Нифлор, играл съм с него много пъти във френското първенство. От него са първите ми представи за българския футбол, но те са по-скоро повърхностни. Френското първенство е по-добро и много малко български отбори могат да са равностойни на тамошните клубове".

Съпругата на Базил де Карвальо не живее във Франция и дори е успяла да му гостува в Пловдив. Двамата са разгледали Стария град, Главната улица, моловете и не на последно място френска верига супермаркети.

За спомен в книгата за пожелания, нападателят написа на френски език:
"Изключително съм щастлив да бъда сред вас. Благодаря за подкрепата ви, продължавайте винаги така. Страхотни сте! Благодаря ви!"

Източник: LPortala.net







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Канари 1912
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Премина от Локо в АЕЛ, но сега го очаква още по-силен трансфер
Емо Наков: Нефутболни съветници на Жоро Илиев уволниха Едо през 2004 г. Огромна грешка!
Неопитни съдии за мачовете на Локо и Ботев
Бърза реакция на футболистите от Локомотив, подкрепиха младо семейство в тежко положение
Локо посъветва феновете си да дойдат по-рано в "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: