ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Емил Димитров се оженил тайно в Рилския манастир?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 10.07.2023Коментари (0)3178
©
"Емил Димитров и бизнес дамата Миропа Кьосева се венчаха тайно!", това съобщи роденият в Гоце Делчев поет, драматург и журналист Константин Пашкулев. Автор на текстовете на десетки песни, превърнали се в евъргрийни, той остава близък приятел на великия изпълнител до самата му кончина.

"Те сключиха църковен брак в Рилския манастир. Емил беше толкова пиян, а тя беше толкова богата, че всичко стана много бързо. Миропа наистина имаше много пари, беше голяма меценатка, но почина внезапно, говори се, че от COVID. Родом е от Благоевград. Преди 10 ноември беше първата българска манекенка, след това се занимаваше с шоубизнес, имаше много заможен покровител от чужбина", разкрива Пашкулев.

Сватбата не е имала юридически последици, защото е била религиозна, а по времето на соца се признава само гражданският брак. Затова за сватбата не се знае. Макар да има други сексуални предпочитания, великият певец се жени няколко пъти. Първата му съпруга е актрисата и певица Грета Ганчева. Вземат се през 1967 г., но бракът им е кратък. Година по-късно певецът се жени за Мариета Гьошева, от която има син Емил Димитров-син. Двамата с Мариета се развеждат през 1991 г,. а през 2000 г. изненадващо се женят пак, малко по-късно съпругата му почива от диабет. Дали тези жени са знаели за църковния брак на Емил Димитров, не е ясно.

В същото време певецът е изключително близък с Васил Андреев. Двамата са неразделни и преминават заедно през различни житейски трудности.

"Васил Андреев, най-близкият приятел на Емил, бе един творец, неоценен от комунизма", споделя с горчивина известният текстописец. "По-добър човек от него не съм срещал в живота си. Даже Емил не го заслужаваше. Емил беше своенравен", смята Константин Пашкулев, уточнявайки, че своенравието на легендарния певец се е дължало на неговата творческа натура.

"Но Васил също бе много артистичен, във вариетето на хотела в Гоце Делчев навремето той откриваше участията на Емил с песен и танц. Беше сред най-добрите актьори на Младежкия театър", спомня си дългогодишният приятел на поп краля.

Поетът от Гоце Делчев твърди, че не е чувал слуха Емил Димитров да е бил покровителстван от партийното величие по соца Венелин Коцев. "За Коцев обаче знам какъв е бил по времето на Живков. Истината е, че Емил не беше обичан от никого в партийната върхушка, но народът го боготвореше", сигурен е Пашкулев. "Партията не го обичаше заради сексуалността му. Имаше дори процес срещу хомосексуалистите. Беше привлечен като обвиняем Васил Андреев, но той е спасил Емил. Явил се е вместо него. Тодор Живков казал: "Я го оставете това момче, как хубаво пее "Моя страна България", викайте другия, който го е направил такъв", издава топ текстописецът пред "България Днес".

Пашкулев доверява още, че от родните артвеличия една от най-големите почитателки на певеца е била Стоянка Мутафова. "Може да е гей, но е пич! Най-големият пич!", признала с искрено възхищение Госпожа Стихийно бедствие.

Според популярния текстописец твърденията, че поп кралят е бил близък с Васил Найденов, не са нищо повече от "градска легенда". "Между тях нямаше никакви отношения. Но Емил беше близък с един друг певец - Деян Неделчев. Виждал съм Деян, когато съм му ходил на гости. Преди 30 години Неделчев даже живееше в къщата на Емил в Княжево", спомня си Константин Пашкулев.


Още по темата: общо новини по темата: 7051
05.04.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1176 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: