Генчев иска Ману в Ботев, но нападателят има желание да остане в родината си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:57 / 12.06.2023
3984
Новият треньор на Ботев Станислав Генчев иска да разчита през следващия сезон на Елвис Ману. Наставникът отлично познава качествата на атакуващия футболист от съвместната им работа в Лудогорец. Той игра под наем в Грьонинген през пролетта, но отборът изпадна от елита на Нидерландия.

През 2021 година нидерландецът стана шампион на България с Лудогорец. Тогава Елвис изигра 20 мача, в които вкара четири гола и добави четири асистенции.

Информациите в края на кампанията сочеха, че Ману води преговори с Волендам и с Хераклес. Заедно с него в Ботев ще се завърнат Реда Рабей и Мохамед Брахими, които играха под наем в руския Факел Воронеж, както и Димитър Тонев, изпратен временно в Пирин Благоевград.

Станислав Генчев е обявил желанието си, но не е ясно дали Елвис Ману ще остане в Ботев през следващата кампания. Намерението на играча е да продължи кариерата си в Нидерландия, но може бързо да бъде разубеден, смята "Тема спорт". Той пристигна при жълто-черните през лятото на миналата година и подписа договор за две години.

По този начин атакуващият футболист има още една до изтичането на контракта и трябва да бъде продаден, ако иска да напусне Ботев. През есента той изигра 16 двубоя за канарчетата във всички турнири, в които отбеляза десет гола.

"Ако ръководството на клуба иска да допринеса така, че Грьонинген да се върне там, където му е мястото, аз съм напълно съгласен. Ще дискутираме някои неща следващите седмици. Доколкото съм наясно, удължаване на престоя ми в клуба определено е сред възможностите“, каза Ману пред нидерландските медии в края на април. Предстои да видим дали назначението на Генчев ще промени решението му.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).