ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Лена Бориславова участва в подкаст, разказа любопитни и пикантни подробности за живота си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:00 / 11.06.2023Коментари (0)2654
© YouTube
Лена Бориславова и годеникът ѝ Мирослав Иванов не са се оженили заради COVID. Това каза тя в подкаста "Нов човек". В момента двамата чакат и първото си дете. 

Независимо, че съм жена в политиката, през това събитие трябва да мина като всяка една друга жена. Единствената разлика ще бъде, че вероятно ще имам повече снимки с корем в жълтите медии, каза още тя. Бременността пък била лека и безпроблемна.

Бориславова има стремглава кариера - Специализиралата в “Харвард" юристка бе една от трите българки, включени в престижния списък на международното списание “Форбс" за най-успешни млади предприемачи в света за 2018 г., звезда на една от най-престижните адвокатски кантори в България.

Всеки се вълнува и ти стиска палци преди да заминеш да учиш в престижно училище на Запад, а след като се върнеш това се заменя с едно чувство на неудобство. Защо ни навираш в носа, че си завършил "Харвард", казва още Бориславова.

Имаме страшно талантливи деца и младежи, които просто трябва да повярват, че могат да постигнат нещо, казва още тя. Според нея егото и личното позициониране е много по застъпено в мъжете. Дамите са по-малко склонни да поемат риск и да бъдат част от политиката. 

Моята сестра е по-малка с 11 месеца и винаги сме си били най-близки. До VII клас учехме заедно в един клас. Имахме възможността да се пазим една-друга, разказа още Бориславова. Майка им пък винаги ги насърчавала да бъдат най-добри в това, което могат.

На мен домакинските занимания не са ми слабост, нито като предпочитания да ги свърша, нито, като успеваемост. Загуба на време е, казва с усмивка Лена Бориславова. И нито веднъж през годините майка ѝ не казала - "трябва да умееш да сготвиш на мъжа ти" или "да миеш чинии, защото това е задачата на една домакиня".

Бориславова никога не си е представяла, че ще влезе в политиката. Даже е много смешно, защото преди да стана народен представител никога не бях гледала заседание на Народното събрание. Преди да стана говорител на правителството не бях гледала брифинг на Министерския съвет. Поради и силното ми неодобрение към предишните, призна тя. Първият ѝ досег с политиката бил пък през 2016 г., когато се върнала от САЩ. Разхождала се пред Народния театър, където много и харесало. Само няколко метра по-надолу картината беше много по-различно започваш да цапаш по плаващи плочки, в метрото пък виждат смачкани от живата хора, бездомните кучета в "Обеля", дупки, спомня си тя. И тогава се присъединила към "Да, България", но голямата енергия не успяла да се превърне в нещо по-устойчиво. В един хубав априлски ден в кантората, в която работих, получих предложение от Кирил Петков да му помагам като служебен министър на икономиката, разказа тя. Покрай смяната на ръководството на Българската банка за развитие дошли и първите атаки към нея. Започнаха да се пишат разни жълти статии и неверни неща, като това че съм взимала баснословни суми от банката, за да върша тази работа, разказа тя. Тогава продължила да работи и в кантората и да помага на Кир Петков и Асен Висилев, а положителното било, че успяла да качи 5 кг. Първите няколко пъти след учредяването на "Продължаваме промяната"
пък не се престрашила да вземе това решение и да се присъедини към тях. От кантората пък ѝ казали, че ако не стане народен представител няма да я вземат обратно, защото не искали да се политизират, цитира "24 часа". Аз не съм човек, който просто се пуска по течението и няма цялата информация. Спомням си една събота, когато работех в кантората, а през това време водачите на листите са събрани в една зала и започнали да ѝ казват, колко вдъхновяващи личности са срещнали на нея. Седях няколко часа и се прибрах вкъщи и си казах, че и аз искам да са част от хората, които искат да променят нещо, а не да имам сигурна заплата, разказа още тя. 

Ако можех да се върна година и половина - две назад и знам какво ще ми се случи - с всички атаки и песни, бих взела същото решение. Това, което ми взе е комфорта да бъдеш обикновен човек. Всичката плява и помия, която се излива рефлектира и върху баби, майки и роднини. На тях не им става приятно и не знаеш дали ще могат да понесат цялата тази тежест. Факт е, че моите баби понякога са се разстройвали от всички неща, които се изписаха, каза още тя. 

С Мирослав Иванов пък не успели да се оженят заради COVID. Тяхното любимо заглавие пък било "Лена и Мирослав са на романтично пътешествие в Париж", а снимката им била от Тадж Махал в Индия. Атаките срещу мен са били защо нося бели маратонки, или защо в един пъзел от картини Българската национална телевизия така ги е поставила, че все едно се вържа за ръка с премиера, каза още тя.


Още по темата: общо новини по темата: 7051
05.04.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1176 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: