ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вежди Рашидов с жест към Пловдив
Автор: Диана Бикова 14:37 / 01.11.2022Коментари (0)3171
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов направи дарение от книги на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив по повод Деня на народните будители, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Още от създаването на библиотеката тя е тръгнала с мисията да пази паметта на българите, паметта за културата, паметта за българщината. Същото нещо продължаваме да правим днес. Още в самото начало изключително важно значение имат дарителите. Дарителите са тези, които са направили фондовете на библиотеката толкова богати и толкова ценни и днес“ – каза директорът на библиотеката Димитър Минев.

"Библиотеката е място, където, както и музеите, се пази паметта на нацията. Затова имам дълбоко уважение към библиотеки, музеи, галерии. Да носиш памет и да я пазиш е висока отговорност и чест. Затова се радвам, че днес докарахме малко книги, но инициативата не е само моя“ – каза председателят на 48 НС Вежди Рашидов и уточни, че дарението е съвместно с писателя Иван Гранитски.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров благодари от свое име и от името на пловдивската общественост за отношението на Рашидов към Пловдив. "Вие казахте, че обичате град Пловдив. И други го обичат, но вие го обичате със сърцето си. Не са ли хора като вас съвременните будители на България? Безспорно, ние живеем в много объркано време. Във време, в което цари омразата, за съжаление. А вие доказвате, както каза и Апостола на свобадата – не са ни нужни думи, дела ни трябват. Това са ваши дела, нека са пример на много родолюбци, да следваме, да помагаме да се съхрани българското, родното и да оставим на поколенията една хубава родина, хубава България. България такава, каквато я искаме всички“ – каза Димитров.

След церемонията Рашидов заяви, че Денят на будителите 1 ноември за него е много красив, защото както 24 май и Денят на Съединението обединява хората.

Председателят на парламента коментира пред медиите и политически теми. Смята, че в следващите дни ще бъдат избрани председателите на последните две парламентарни комисии:

"Останаха още две комисии, нека да поспорят малко, нормално е да се дебатира. Без тези двете няма как да тръгне парламентът, надявам се и те да станат тия дни.

Много искам да има правителство, защото затова поех тая отговорност, която сега я нося. Наистина е тежко и отговорно, съдбата на хората не е шега. Аз никога не съм си позволявал този лукс на гърба на хората да се забавлявам. И не е забавление. Затова дълбоко разчитам на разума на всички вътре, та да може наистина да има работещо правителство, работещ парламент, защото касае съдбата на хората.

Повтарям хората, защото аз съм един от тях, от Кърджали, и за мен е много важно моите приятели и близки да живеят що годе прилично. Това зависи от закони, от бюджети, от политици, политиката, която водим. Така че трябва малко разум и се надявам да надделее разума. Ако не надделее, ще бъде фактурата на сметка на българския народ“.



Още по темата: общо новини по темата: 132
03.11.2023 »
01.11.2023 »
01.11.2023 »
01.11.2023 »
01.11.2023 »
01.11.2023 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Войната в Украйна
Катастрофи в България
Народен събор Пловдив 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: