ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Затварят цялото южно платно на бул. "България" от "Васил Априлов" до панаира на 8 март
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 23.02.2010Коментари (20)7824
© Plovdiv24.bg
Работна комисия с участието на шефа на капиталното строителство Тошо Пашов и заместник-кметът Руси Панчев ще уточнява днес нужните действия за стартиране на поредния етап от реконструкцията на бул. "България", научи Plovdiv24.bg.

"Нагласата ни е на 8 март да затворим цялото южно платно от бул. "Васил Априлов" до колелото на панаира", уточни пред наш репортер Пашов. Той обаче се застрахова, че ремонтът може да се забави с няколко дни, ако престоящите действия не бъдат навреме координирани с КАТ или ако времето се влоши, но беше категоричен, че в седмицата между 8-и и 15-и участъкът ще бъде затворен.

На участъка до "Победа", който беше ремонтиран миналата година, предстои да бъде положен последният, т. нар. износващ слой асфалт. Както Plovdiv24.bg е писал неведнъж, той беше оставен за пролетта поради влошаване на атмосферните условия, а и за да може артерията да бъде пусната в експлоатация.

Инж. Тошо Пашов каза още, че кръстовищата с "Победа" и "Васил Левски" няма да бъдат затваряни и автомобилите ще могат да се движат по тях, както и по северното платно на булеварда.

Повече информация за сроковете на ремонта очаквайте утре, когато всички отговорни институции ще дадат обща пресконференция в общината.


Още по темата: общо новини по темата: 181
04.10.2021 »
12.10.2019 »
16.11.2016 »
19.07.2016 »
14.03.2016 »
08.03.2016 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За 35,5 милиона лева можеха да се ремонтират не един, а 5 булеварда. Ремонтът можеше да се извършва поетапно и затваряйки едното платно (южно или северно), в другото можеше да се организира двупосочно движението като се маркират временно четири ленти. При умопомрачително скъп ремонт за 35,5 милиона лева, разходите за закупуване на временни светофарни уредби, маркировка и други приспособления са просто нищожни. Всяка от двете ми баби ми можеше да свърши ремонта на булевард България много по-бързо, много по-евтино, много по-качествено, без да пречи на движението или най-малкото да не го затруднява съществено. Най-жалкото от всичко знаете ли кое е? ЧЕ НИ МАМЯТ, ГРАБЯТ НИ, ПРАВЯТ НИ НА МАЙМУНИ, А НИЕ ПАК СЕ РАДВАМЕ. Радваме се, опитваме се да гледаме позитивно, примиряваме се с кражбите и престъпленията. Търпим изродите, смятаме ги за неизбежно зло. Нали все пак нещичко хубаво правят. Но да не се чудим тогава защо сме най-бедните, нещастни и насрани полуевропейци и полуориенталци в слънчевата система.
+1
 
 
Това, че булеварда трябва НАЙ-НАКРАЯ да се направи, защото е като шахматна дъска, е следствие не на зли духове, черна магия или извънземни сили, а на малоумната ни Общинска администрация, начело на която стои малоумен кмет. Трябвало е много преди да стане на шахматна дъска да бъде ремонтиран. Осигурено финансиране от държавния бюджет има от години. С малоумното бездействие, мързел, липса на елементарен ъкъл и експертен капацитет, изключително глупави инвестиции на милиарди левове от нашите данъци в абсолютни глупости и кражби в огромни размери на общинска собственост, общинската администрация и кметът ни докараха до там, основните булеварди на града ни да заприличват на шахматни дъски. След не повече от 2 зими точно толкова зле ще са Руски, 6 септември, Менделеев, Цар Борис ІІІ, Христо Ботев и много други, а 100 км малки улички с нищожно натоварване и нищожно значение за трафика и бизнеса на града ще са прясно ремонтирани. А знаете ли колко ще струва целият булевард България? Аз ще ви припомня, защото съм много паметлив - 35,5 милиона лева (по епизодично публикувани данни) за целия булевард, който е дълъг около 4,5 километра. Това прави 7,9 милиона лева на километър или цели 4 милиона евро на километър. За справка една от отсечките на Магистрала Тракия (от Оризово до Ст. Загора) струваше 2,4 милиона евро/км, а фирма "Трейс" спечели търга за новата отсечка от Ст. Загора до Нова Загора с цена от 2,2 милиона евро/км. Представяте ли си го това? Един аутобан от най-висок клас, изграден от нищото в полето, издигнат на насип от един метър и ограден с ограда, дренажна система, с безкрайно скъпи пътни възли тип детелина, мостове, естакади, непресичащ други пътища или жп-линии, струва два пъти по-малко, отколкото нашия булевард България? Какво говори това - за мен поне означава, че Главчо Атанасов, Вичо Кузов, Тошо Пашов и другите юнаци или са ужасно некадърни, или са ужасно корумпирани, или и двете. Да работят те, но какви ги вършат, тези измамници, некадърници, крадци и мошеници? Пиша им слаб две за тази работа.
на 23.02.2010 г.
+1
 
 
Ако качеството е като на моста на Герджика УЖАССС На пешеходната пътека на първият светофар откъм Кършиака горният слой асвалт вече е износен и се оформя около 4-5 квадрата дупка
0
 
 
сега колко шофьори ще псуват и какви задръствания ще стават но няма начин трябва да се направи този булевард сега прилича на релефна шахматна дъска с тези дупи и кръпки
You can't rely on other people to make you happy
на 23.02.2010 г.
0
 
 
Айде, нека се почва, че да се свършва. Ще трябва да потърпим пак, предния път със зор, сега не ми се мисли, щом ще затварят такава голяма отсечка, ама да видим.
-1
 
 
Ай стига ве! Тъкмо запълниха дупките и булеварда стана тепсия и сега пак наново.
+3
 
 
Нека Ганьо започне да дава акъл .....сега
+5
 
 
Обещавам, че със сълзи на очите ще се кланям и целувам новия асфалт ако завършат булеварда чак до Рогошко шосе!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: