ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Управителят на "Чистота" съзря политически оттенък в интереса към фирмата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 11.02.2010Коментари (39)6466
© Plovdiv24.bg
Според Кошински фирмата почиства града по строго определени графици и схеми, а нападките квалифицира като политически
Като намеса на "Чистота" в политическите схватки на определени партии коментира за Plovdiv24.bg шефът на комуналната фирма Радослав Кошински отправените от полицията и областния управител обвинения за недобро почистване на улиците от снега. Той беше категоричен, че проверка от легитимирани служители на полицията, не е извършвана, което прави обвиненията за недостатъчни количества сол и пясък, отправени по-рано днес от комисар Тодор Чонов в писмо до Иван Тотев, несъстоятелни и с откровено политическа окраска. Този изкуствено завишен, според него, интерес към "Чистота" в Пловдив, е прецедент и едва ли съществува в други общини, където кметът и областният управител са от различни партии.

След множеството нападки, които лично той и управляваната от него фирма получиха от нашите читатели в коментарите към поредица от статии по проблема, Кошински разказа пред наш репортер как всъщност е организирано снегопочистването. Подробното му обяснение може да чуете от прикрепения към новината аудио файл. Най-сериозното - за трамбоване на снегорините с вдигнати гребла, той обясни с двата празни хода до стигане на определения им маршрут. От базата като бъдат извикани шофьорите, вадят тракторите и отиват до фургона на организатора и от там - до определеното му място, като това трябва да стане по най-бързия начин.

Кошински обясни и технологичната подготовка, извършвана преди самото минаване на снегорините и как тя няма как да бъде правена по време на снеговалеж. Така че преди пиковия час тази сутрин е направена нужната солна подложка, благодарение на което улиците не са били замръзнали, а кишави. След това снегорините са тръгнали да изгребват неприятната за всички киша.


Още по темата: общо новини по темата: 93
08.03.2010 »
06.03.2010 »
23.02.2010 »
22.02.2010 »
21.02.2010 »
17.02.2010 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Недейте сравнявайте снегопочистването в Пловдив с това в София и Варна - там през цялата зима вали и се задържа сняг, при това много повече, отколкото в Пловдив. Ние на практика за първи път имаме истински сняг тази зима - за първи път натрупа повече от един сантиметър. Не казвам, че не се чисти и наистина смятам, че Кошински е човек, който върши работа. Браво за новите препарати за размразяване, които използват. Но може и по-добре, даже много по-добре, при това с предварително обявените ресурси и средства. Вчера пуснаха техниката да чисти улиците чак през деня, далеч след началото на работния ден. А трябваше да чистят през нощта. В крайна сметка ще им се съберат 4-5 дежурства в годината, но е безкрайно важно градът ни да функционира нормално. Един ден да не работим както трябва означава, примерно, 100 милиона преки загуби и пропуснати ползи. Вредата от един парализиран град е неизмеримо по-голяма отколкото средствата и усилията, които се разходват за снегопочистване.
+1
 
 
Този г-н Кошински е пълен лъжец.А и не мога да разбера след като и ма киша защо тръгнаха да опесачават а не го избутаха с греблата.Цяла нощ един снегорин нямаше на пътя а излезнаха към 4,30.И защо чистят и опесачават само по едно платно.Тази година пак се оакаха с почистването на града.Г-н КМЕТЕ този Кошински ти лепна още една огромна черна точка голям позор
0
 
 
Искам да помитам този господин Кошински защо не са почистени малките улици? Снега отдавна спря,големите булеварди си изчистиха Защо не продължиха с кварталните улици? Там си е направо офроуд!!!Р И защо не се извозват някъде тоновете сняг?Направо ще се удавим!А като замръзне ,не ми се мисли!!!В Пловдив вали сняг два-три пъти годишно.Направо е срамота да не се изчисти!!!
-2
 
 
Да само за теб мислят как да ти вземат топлото местенце . Ако си вършиш работата едвали някой ще те коментира но определено са ти избрали кофти място да се скатаваш . Сигурно ,ако беше на друг пост нямяше и да те познава никой и щеше да ти е по скокойно и на тебе . Бягай по скоро и остави на някй по кадърен да организира тази работа от далече се вижда че ти е голяма по размер . Града ни е в окаяно състочние да не говорим и за подръжката на улици паркове жерно няма пари ама и жие нищо не правите Бастуни
+4
 
 
Коя фирма как си върши работата е въпрос на проверки от този, който разбира! Няма как да е чисто при положение, че е пълно с цървули, които си хвърлят боклука през терасите! А снега, ако не се изгребва и изнася извън града, къде да се сложи?!? Дайте по-реално да гледаме на нещата!
-3
 
 
Долу ръцете от Радо, завиждат гнусните синьо-червени боклуци! Един от малкото хора, които си вършат работата! Пловдив е градът с най-добре изчистените улици
0
 
 
От този сняг най доволни ще са само земеделците ,питайте обаче шофьорите как се кара по някои улици все едно лунни кратери има, колите залитат наляво надясно -например по Сава Муткуров или Сакъзов... Доста проблеми ще има по окачването на колите .
+2
 
 
Интересно, ако наистина се докажат липси, кво правим тогава? Пак ли ще бъде с политически оттенък? Пак ли ще каже дебело момче, че всичко е точно, но видите ли, понеже ченгето и околийския са гербаджии, ни топят?
+6
 
 
Не съм от Пловдив от Куклен съм, но както на повечето ми съграждани/съселяни :) и моето работно ежедневие минава в Пловдив. Но това, че съм от Куклен и там се прибирам всяка вечер ми помогна просто да направя съпоставка тези дни когато валеше сняг. Смаия Куклен го оставяме настрани. Там и снега е значително повече, при първия изобщо не си мръднаха пръста, понеделнешния учудващо беше почистен перфектно, за днешния като се прибера ще разбера, сутринта не беше пипан. Идеята ми е, че Тотев има наблюдения и в Пловдив и в областта и неможе да не е направил разликата в качеството на почистването. Просто беше огромно. Като се излезеше от Кукленско шосе и се влезеше на околовръстното, изведнъж все едно минаваш няаква граница, там трагично, кукленско почистено, просто пример. Имаше разлика, но се акцентира върху работата на "Чистота" и се укорява. Ами да няма да имат сол и пясък, хвърлиха го по улиците, не е ли това целта. Другите може и да имат, ами ша имат, като им си седи по базите. Изобщо това за което се е зачекнал обласния е много безсмислено и извадено от контекста обвинение. Иначе скоро четох в един хасковски сайт читател, коментираше, цитирам: Кво сте почистели ве, днес пътувах до Пловдив, идете да видите какво се казва почистване, а не като тук в Хасково. Софиянци и варненци тея дни същото го разправяха и ние накрая да серем, айде моля ви се. Няма как да е перфектно, просто не прави чест на политици с висок рейтинг да използват подобни неща за политически и предизборен ПР.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: