ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Атака" се разграничи от управляващите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:44 / 21.01.2010Коментари (8)3125
© Plovdiv24.bg
"Категорично се противопоставяме и отхвърляме опитите "Атака" да бъде представена като част от управляващото мнозинство, доминирано от БСП и ВМРО", зачете декларация на своята партия пловдивският лидер Димитър Керин в началото на днешната общинска сесия.

Това било противодействие срещу манипулативните според него опити "Атака" да бъде забърквана в комбинации с отявления им опонент БСП. Керин подчерта, че партията им никога не била участвала в управленска конструкция редом с основния им политически противник и няма и никога не е имала заместник-кмет на общината. Партията щяла да работи за интересите на пловдивчни, за които не работело сегашното управление.

"Приятелството си е приятелство, но истината е над всичко", репликира от трибуната на местния парламент Тодор Христев. Допреди няколко месеца той беше лидер на пловдивската организация, но след парламентарните избори се оттегли от поста и напусна партията. На днешното заседание се очаква да бъде сменен и от поста заместник-председател на Общинския съвет, за който бе предложен от "Атака".

Христев припомни пред репортера на Plovdiv24.bg, че има официално коалиционно споразумение за управлението на Пловдив, подписано още на 1 ноември 2007 година заедно с ВМРО и ГЕРБ. До този момент официален отказ от него не е бил деклариран.

Групата на "Атака" в местния парламент се разпадна, след като Христев и Елена Райчева я напуснаха и станаха независими общински съветници.

Кметът Славчо Атанасов призна пред журналисти, че е очаквал подобна позиция от "Атака", продиктувана от сътрудничеството на национално ниво с ГЕРБ. Той категорични заяви, че назначението на Руси Панчев като заместник-кмет, на когото "Атака" симпатизира, е лично негово и няма намерение да го сменя. Сред другите кадри, препоръчани от партията, той спомена шефът на "Общинска охрана" Тодор Торлаков и на "Сигма" - Иван Знаменов. Имало и други хора на партията в администрацията. "Ще опровергая твърдението, че империята винаги отвръща на удара. За мен е важен професионализмът. Именно след професионална оценка ще преценя кого да оставя на длъжността му и от кого да се освободя", коментира Атанасов.


(C) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всички псевдо АТАКИСТИ участвали в управлението на гр Пловдив барабар със общинските съветници да напуснат веднага партия Атака Никой вече няма да гласува за тях
0
 
 
Димитър Керин - някогашният син комсомолец, сега "отявлен националист"; Даниела Кинова - снаха на Ангел Кинов, главен спонсор на АТАКА-Пловдив, собственик на "Комунал95"; и още: заместник районни кметове, секретари на райони - странни хора - кариеристи или професионалисти, знам ли?
Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 21.01.2010 г.
-1
 
 
Странно нещо е кариеризмът! Това мога да кажа за Д. Керин. Вярвам на Т. Христев, като интелигентен и принципен човек. А примери за това, че Атака е във властта има достатъчно. Ако не искат да участват да си оттеглят кадрите от районите и общината. Само че заради хора, които преминават по няколко пъти в различни партии дали професионалистите ще поискат да останат без работа? И без това тези, дето работят за лидерите после остават в дълбоко забвение. Оцеляват тарикатите. Лидерите са неблагодарен народ с къса памет. Така че прав е Славчо - да ценим професионализма и да не разделяме Пловдивчани заради амбициите на хора, дето утре за единия келепир могат и в БСП да отидат.
+1
 
 
Отговорността за вкарването на вълка в кошарата (БКП) си е изцяло на глутницата МВРО. АТАКА носи отговорност за това, че не се отдръпна навреме от престъпната коалиция.
+1
 
 
Наистина за Славчо е важен преди всичко професионализмът, а не политическата принадлежност и лоялността. Доказателство: назначаването на ветеринарния фелдшер Иван Георгиев за шеф на предприятието "Градини и паркове".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: