ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Янка Рупкина все още пази до сърцето си снимка на Паша Христова
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:35 / 20.08.2022Коментари (0)3642
©
Голямата ни народна певица Янка Рупкина е гушнала своето първо правнуче, похвали се пред "Телеграф“ самата тя.

"Казва се Викторчо и е едно такова голямо слънце. Роди се на 8 януари преди 2 г. Вече говори, та е записал специално клипче, което ми прати по вайбъра да ми честити рождения ден. Моят син го пита какво правиш, а той отговаря: "Дядо, гоня лошите хора“. Откъде го е чул това, не знам. Сигурно в детската градина. Не съм го виждала скоро на живо, че не бях добре със здравето, но съвсем скоро ще го гушна пак“, разказа звездата от трио "Българка“. Съвсем скоро тя очаква да си дойде от Швеция внучката Ани, която сега е на 35 г. и преподава танци и психология.

На Голяма Богородица Янка Рупкина навърши 84 г. "Събрах приятелки на заведение, основно бяха медицински сестри и един лекар. Тези, които ме лекуваха доскоро в болницата, не можах да открия - кой на море, кой на работа. Почерпих ги, изпях им една странджанска песен "Любил е Кольо Дилияна“, тя е от първите, които съм записала. Много приятели ми се обадиха от цялата страна, както и от чужбина. Секретарката на Линда Ронщат ми звънна от Калифорния да ме поздрави от нейно име, че тя не е добре в момента - аз имам запис с нея, тя първа ме покани в нейното трио на мястото на Доли Партън, след това аз я поканих да участва в моя диск "Мама Керанка“, който направих с холандския композитор Робърт де Гройс. Лорен и Влада ми се обадиха от Ню Йорк, Калинка Вълчева - моята сестра, от Добруджа. Жечка Сланинкова ми честити на патерица, моите сестрички Данка и Нинка, както и Паня Балабанова - тя е медицински работник и се грижи за здравето ми последната година“, разказа певицата. Приятелите знаят за голямата й колекция от кукли в народни носии и са се погрижили да я попълнят с нови модели като подаръци за празника. Особено е щастлива, че миналата година са кръстили улица на нейно име в родното Богданово, даже вече е минала по нея.

Светофар

В Германия пък момиченце носи нейното име, доскоро поддържала връзка с родителите му, но им загубила координатите, като си сменила номера на телефона. "През май бях в Германия. Пиехме кафе с познати и на един човек му стана лошо и припадна на улицата. Всички се завайкаха, но никой не посегна да му помогне. Даже имаше полицай, който не разрешаваше да се пипа човекът. Но му обясних, че съм завършила медицинска сестра, обърнах го да не се задуши, че беше паднал по очи, направих му изкуствено дишане, докато дойде линейката. По-късно ми пратиха съобщение, че е жив и ми благодариха“, споделя Рупкина. Наскоро тя отново стана сензация, като във Фейсбук се появи нейна снимка от пазара в Борово. "Хората, дето продават, викат - лельо, идваш, па не ни попяваш. Та им попях и в тоя момент някой ме е снимал, та му благодарих във Фейсбук. Една бабичка с дъщеря си ми маха през светофара. Изчаках я, поздрави ме, беше много деликатна, каза как цяла година ме е гледала и ме била отписала, ама сега, като ме видяла, вика - пак си цъфнала, и се снимахме“, продължава Славея на Странджа.

Гадже

Около рождения си ден на певицата й се наложило да потърси свой познат техник да й оправи телефона. "Махна ми фейсбука, месинджъра, че се препълнил и ми блокира. А мои приятели военни ме карат да си инсталирам уотсъп. Той вика - ако ти го сложа, ще стане стой, та гледай. А аз съм с два апарата, но с един номер - на джиесема говорим, а на другия ми е вайбърът, че като говоря с някое гадже, да не ми пречат, да ме прощава чичо ти Гошо - той ми е в сърцето, голям спортист по свободна борба, международен съдия, най-хубавото му бе, че е човечен и разбран“, споделя Янка. Тези дни си слушала старите записи, които й изпратил неин приятел от Бургас, та я налегнали спомени: "Стоянов татко думаше“ ми е подарък от баща ми още като млада. Та се сетих един случай. В Сливен имаме концерт с Лили Иванова - аз първа част, тя втора. Преди концерт тя не пуска никого в гримьорната, но тогава мен ме извика. Стоя на вратата и вика: "Янка, ти знаеш ли какво си“. Много ме изненада с тоя въпрос и въобще не знаех какво да й отговоря. Казах й - и знам, и не знам. Обаче оттогава минаха 50 г. и снощи, като чух тая песен, разбрах наистина какво съм била и какво съм сега. Още тогава някои хора са разбрали, че от мен нещо ще стане. Като съм покачила гласа във висините, стой, та гледай. Направо ме подмладиха с тези записи“.

Сърце

Чрез вестника Рупкина пожела да поздрави Васко от аптеката на "Борово“, който се грижи и за нейното здраве. "Отивам при него, като имам проблем, той вика - ето ти това и това, и се оправям. Помагах на една жена, чиято сестра починала от Ковид, но тя не е имала възможност да каже на докторите. Бях по-близо до нея и явно съм се заразила. Отидох само за сърцето, а прекарах и Ковид. Пях и на докторите в болницата“, казва певицата. Вече е на крака и здравословните проблеми са зад гърба й, но й е болно, че от младите има малко неблагодарни певци и певици. "Хубаво е, когато някой с чужда песен спечели награди или да попита предварително, или да благодари поне след това, защото това е едно уважение в края на краищата. Искам да им кажа, че с чужда слава от тях нищо няма да стане - само се получава една заблуда, че са нещо. Един ден ще им кажа имената. Заради пари могат да загубят таланта си“, обяснява музикалната легенда.

Има музей в Дружба

Апартаментът на Янка Рупкина в столичния квартал "Дружба“ се е превърнал в неин музей. "Оня ден седнах на дивана, гледах костюмите, чантите, обувките, торбите със снимки. Като умра, не знам какво ще правят с този багаж. Ако е внезапно, да отворят вратата и кой каквото иска, да си вземе. От Бургас ми искаха архива, но не съм подготвена, ще ми трябва време да подредя всичко. Благодарна съм на кмета на район "Искър“, че ме търпят и не са ме предупредили да напусна, тъй като от 30 г. съм под наем, но докато бях в болницата, не съм го плащала. Може и да имам бележки, но не съм отваряла пощенската кутия. Няма да остана длъжна на България, но ще им кажа, че бих искала апартаментът да остане за музей. Кметът е направил квартала рай, живеят различни етноси, но всички ме обичат - кой ми подава ръка от рейса, кой ми помага да си кача количката“, споделя изпълнителката на "Калиманку Денку“.

Пази снимка на Паша Христова

Янка Рупкина разкажа още една много интересна история с поука: "След катастрофата пътувам за Бургас, с превръзки навсякъде, да ме гледат сестрите. Една бабичка вади снимка от пазвата, подава ми я, гледам - Паша Христова. Говорихме по много въпроси. Стигнахме за завистта и добротата. Разказа, че не била добре със здравето, отишла в София, пристига посред нощ, но не могат да се намерят със сина й. Чука на една врата, софиянката едва-едва отваря вратата и пита какво иска. Като я помолила да я прибере за през нощта, тя тръшнала вратата. И стояла цяла нощ, докато сутринта не я намерила полицията. Оздравява, прибира се на село и един ден налива вода на чешмата. Спира кола и се чува - бабо, махай бързо бакърите, че съм жадна. Познала по гласа същата тази софиянка. Казала й, помниш ли, моето момиче, като те помолих да ме прибереш, ти ми затвори вратата. Онази нищо не казала, само пила вода от ръката. А бабата казала: сега да ме запомниш с добро и да се научиш да правиш добро, че само с добро всичко се постига. Тогава нямаше таблети да я снимам, но я помня и днес, както пазя и снимката на Паша Христова, която ми подари“.


Още по темата: общо новини по темата: 7051
05.04.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1176 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: