ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Eмил Наков: Христо Бонев и Маслара могат да спасят Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:51 / 13.11.2009Коментари (9)5529
© Plovdiv24.bg
Емил Наков беше свързан последните дни със завръщане на Лаута, но и той, и ръководството на "смърфовете" отрекоха информациите. Ето какво каза той по темата, както и относно кризата, в която се намира Локомотив:

- Г-н Наков, имало ли е някога вариант да се върнете на работа в Локо (Пд), след като продадохте акциите си на Галя Топалова?

- На този въпрос трябва да отговаря еднозначно с „не". Нямаше такъв вариант.

- А сега има ли?

- По принцип тук е мястото да отбележа, за за да бъдат спокойни приятелите ми в Пловдив, които многократно ми се обаждат, че аз завинаги съм един от феновете на Локо (Пд).

- Като такъв може ли да кажете кои бяха най-големите грешки в управлението на клуба след вашето оттегляне?

- Нещата сега са различни от времето, в което аз бях в Локо. Мисля, че г-жа Топалова беше подведена, не знам обаче от кого, и направи поредица от управленски гафове. След толкова уволнения и реабилитации треньорският пост в Локомотив е най-нестабилен в цялата „А" група.

- Какво според вас трябва да се направи, за да се преодолее кризата при „черно-белите"?

- Говорейки за криза и в условията на икономическа такава в страната, ясно е на всички, че бюджетите са свити и този на Локо не прави изключение. С оглед на това, че там има млади и кадърни футболисти една формула, при която цялата спортно-техническа власт се концентрира в ръцете на един човек, ще помогне. На „Лаута" има такъв човек и той се казва Христо Бонев. Предвид потенциала на младите играчи и това, че един от малкото хора, който е доказал, че вижда таланта, е сегашният треньор на Брестник Иван Маринов-Масларчето, мога да го посоча като другия необходим в клуба. Сигурен съм, че с него и с Бонев Локомотив (Пловдив) бързо ще избяга от кризата.

- Прехвърлят голяма част от вината за дълговете на Локомотив на вас като един от предишните собственици заедно с Александър Тасев. Каква е позицията ви по казуса?

- Това са пълни глупости, тъй като във времето, в което аз съм бил изпълнителен директор, не съм подписвал нито един договор в ущърб на клуба. Аз лично не съм привърженик на схемата с анексите и никога не съм подписвал такива. Освен това при прехвърлянето на акциите беше извършена финансова ревизия със съответния ревизионен акт, а отделно от това г-жа Топалова имаше няколко месеца, за да се запознае със счетоводните книжа. Имаше задължения към кредитори, които са надлежно описани в договора за покупко-продажба, но задължения към държавата за този период нямаше. Всичко друго, което сега се пише по медиите, е спекулация. Не случайно тогава цената на акциите беше с пъти по-малка от исканата в момента.

- Вярвате ли на информациите, че италианци могат да преговарят с г-жа Топалова за клуба?

- С оглед на написаното във вестника за въпросния италианец аз съм сигурен, че този човек може би е дошъл да върне цигарите на Иван Маринов, които е изпушил по време на една командировка в Бразилия. Виторио има качества да продаде състезател в Серия А, за когото се знае, че никога няма да играе. Вече имаме такъв пример. Смятам, че неговата визита е свързана с друго и то е чакането на проценти от бъдеща продажба на един от състезателите на Локомотив. Тук е мястото да отбележа и да паднат всички спекулации по темата „Даксон", че няма подписан договор и какъвто и да е документ с прословутата бразилска школа за таланти. Даксон дойде в България като придружител на Алекс и като такъв беше оставен в отбора. Тогава при разговорите със собственика на школата стана ясно, че те нямат права над въпросния футболист, а при картотекирането му нямахме никакви проблеми с бразилската федерация и получихме веднага „жълтата" му карта. Той дойде като свободен агент. След добрите му игри обаче кметът на Белово, г-н Кузман Маринков, се припозна като негов мениджър - от една страна, и като преводач - от друга. Интересно е от какъв език, защото Кузман говори италиански, а момчето - португалски. В заключение по темата "Даксон", с което сигурно ще отговоря и на други ваши въпроси, ще кажа, че хората, които се безпокоят, че евентуално мога да се завърна в Локомотив, са пишман мениджърите, известни със своята неизвестност, които се стремят да трупат капитал на гърба на Локомотив и конкретно на собственика на клуба.

- Планирате ли изобщо скорошно завръщане във футбола?

- Първо, за да се завърнеш, трябва да те поканят. Аз не съм от тези, които сами се канят. Човекът, който може да го направи, е собственикът на отбора.

- Ако вие в момента бяхте изпълнителен директор, какво щяхте да направите?

- Първото, което бих направил и трябва да се направи, е да обжалвам тежкото наказание от БФС за случилото се след мача с Ботев. От юридическа гледна точка има шанс да се спечели този казус. Другото вече го споменах - затварям вратите на всички пишман мениджъри към клуба. Тези неща трябваше да се направят обаче, грубо казано, вчера.

- Накрая, тези, които не ви обичат в Пловдив, могат ли да са спокойни, че няма да се върнете?

- Да.

Източник: в. "Меридиан мач"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на havy
премахни филтъра

+1
 
 
Ето ви вариант за ръководство - ст. треньор Ясен Петров;директор по спортно-техническата част Иван Маринов - "Масларя"; изп. директор Атанас Узунов!Това е вариант с Галка начело, иначе може и по-добре да е.
+2
 
 
Аз пък не мисля, че наков е толкова вреден за Локомотив. Просто на него се падна да обере всички негативи след убийствата на ГИ и АТ. Но факт е, че въпреки че не може да издържа клуба, го управляваше добре и на два пъти намери купувачи. Нищо чудно да намери и за трети път. А колкото до италианците - по добре да нямаме нищо общо с тях, щом даже и галка ги е разбрала и не е пожелала да се срещнат. напълно съм съгласен с наков, че цялата власт в клуба трябва да е в един човек - освен бонев подходящи са и едо и самият наков. И маслара да се върне, но като скаут, дето да издирва млади таланти, а не като тренер
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
БФС утвърди нов формат в Първа лига! Ще стане ли по-интересно първенството?
Тим от Втора лига уреди контрола с Локо, треньорът благодари на Крушарски за Говедарци
ПФК Локомотив с призив към привържениците
Александър Тунчев запретна ръкави и започна същинската работа в Арда
Ваканция ли? Вижте какво прави Мичи Нтело преди старта на подготовката с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: