ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нощно разписание на товарните влакове облекчава трафика през деня
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:44 / 18.09.2009Коментари (1)2759
© Plovdiv24.bg
Пътният възел "Модър-Царевец" и Източната тангента, проектът на която в частта от моста на "Адата" до "Брезовско шосе" е вече готов, са част от дългосрочните мерки за облекчаване на трафика в Пловдив, които експертният съвет към комисията за безопасност на движението обсъди на съвещание днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"В дългосрочната програма, с която поетапно ще се реализира  транспортната стратегия на града, са заложени изискващи големи инвестиционни мерки. Сред тях са и многоетажните паркинги. Няма да стане лесно, но със съдействието на областния управител Иван Тотев ще се опитаме да договорим с БДЖ разписанието на товарните влакове да се измести в нощните часове, за да не се задръства движението по прелезите при честото спускане на бариерите", съобщи заместник-кметът на реда и сигурността Руси Панчев на брифинг след продължилата няколко часа среща между представители на различни институции.

Екшън-план за разтоварването на трафика са краткосрочните мерки. Предстои освобождаването на десните ленти по булевардите "Христо Ботев", "Васил Априлов", "Източен" и "Марица". Районните кметове няма да издават разрешение за паркиране там дори на хора по местоживеене. От КАТ настояват за разчистването на тротоарите от паркиралите автомобили, които затрудняват пешеходното движение. Сурови санкции чакат всеки собственик на заведение, който си позволи да скосява тротоари и да прави незаконно паркоместа. Има идея за забрана на преустройството на гаражи в магазини или други обекти, както и за забрана на ново строителство без то да предвижда достатъчно места за паркиране пред сградите.

Наложително е оптимизирането на масовия градски транспорт. По мнението на експерти засега той бил неефективен и с малко пътници, защото не бил интересен. Трябвало да се мисли за нови разписания, нови маршрути, нови цени, за да стане привлекателен за хората, които сега се предвижват с личните си автомобили.

Ограничението на учебни, тежкотоварни автомобили и строителна техника, зареждането на магазини в централната зона в пиковите часове също би облекчило трафика според експертния съвет. Макар и Административният съд да отхвърли кметската заповед за пренасочване на междуградските автобуси главно към автогарите "Родопи" и "Север", общината не се е отказала да търси начин да отдалечи всекидневно влизащите в града над 250 автобуса извън центъра. Схемата за 71 нови стоянки за таксита е готова и предстои да бъде одобрена от Общинския съвет.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Абитуриентски балове 2024
Нов ГКПП Рудозем-Ксанти
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: