ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обновиха подлеза до Водната палата, охрана го заключва за през нощта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:12 / 18.09.2009Коментари (21)4806
25 хиляди лева хвърли общината, за да придобие подлезът при Водната палата приличен вид за разлика от доскорошното му битие, наподобяващо обществена тоалетна, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"За мен това са грешни пари. 25 хиляди лева на данъкоплатците похарчихме, за да възстановим нещо, което самите ние си бяхме разрушили. Повечето пловдивчани са почтени и свестни хора, но има и такива черни овце, които съсипват усилията на останалите. Другаде можехме да вложим тези средства, затова се обръщам към всички, които имат уши да ме чуят, да ценят повече собствените си пари", заяви кметът Славчо Атанасов при откриването на обновения подлез.

Сменена е цялата електроинсталация, тъй като всичко е било разбито и ограбено. Нови мраморни плочи са поставени на мястото на откраднатите и разбитите, и помен няма от графитите, с които до скоро бяха нашарени всички възможни места в подлеза. Нарисувани са жълти пътеки за хора с намалено зрение.

За да се запази в този си обновен вид, са поставени две метални врати. Служителите на "Общинска охрана" ще врътват ключа за отваряне в 7 сутринта и ще ги заключват в 21 вечерта.

"Още няколко подлеза по "Мария Луиза" и "Цариградско шосе" ще бъдат ремонтирани в скоро време. Следващата седмица заместникът ми Петко Атанасов ще обяви третата поредна концесия за подлезите за символичния 1 лев", съобщи кметът. На проведените досега концесии, въпреки супер изгодните условия, не се явил нито един кандидат. Интерес сега се очаквал към наскоро ремонтирания подлез срещу централните гробища.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 4
12.08.2009 »
07.07.2009 »
27.04.2009 »
13.04.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лъснете го тоя под бе, хора, личат си всички течове и мръсотия. Стените и те саси с графити по входа....нали ужа тази машина бе мнго добра...хмм
0
 
 
Никъде не се вижда будката на пазачите. Има хора, дето хич няма да им пука и през деня ще пикаят, да не говорим за напастта, наречена графитъри. Тоя подлез прилича малко на старите улични лампи- вечер минават да ги палят, сутринта ги гасят.
+1
 
 
Какво пак намерихте кусури бе ? Този подлез е канеф от 10-15 години, най-накрая се хванаха да го оправят а вие пак ревете. Много ясно че ще го заключват, нали полухората от чалгата ще го превърнат в кенеф за 0 време. Графитите са най-малкия проблем. Браво СлаФчо!
0
 
 
25 бона хахах,аз като гледам само са го изчистили и са сложили лампи,ремонта да струва не почече от 5-6 бона.
0
 
 
Този подлез не е необходим на никой и затова е в това състояние. Същото важи и за подлезите на "Мария...". Докато славчо разшири "Марица"-юг това подлезче със съвсем леки корекции можеха да го преустроят леки коли да минават в посока запад-изток
0
 
 
Простотията на българина е пословична, както и способността му да руши и малкото направено в негова полза. Но заслугата на Общинските органи за този изграден манталитет е огромна: срещу гамените не се предприемат драстични мерки, а само се хленчи колко неща били разрушили. Ако се налагат респектиращи глоби, било за счупена пейка, надраскана стена, изхвърлен фас или друг боклук на улицата, мислите ли, че няма да има осезаема промяна? Нима в Европа няма простаци? Има, но има закони и наредби, които се спазват и ги вкарват в релсите принудително. Тук за всичко се "отбива номера" - ще дойде някой инспектор от Общината да ти направи забележка.... простакът се изсмее и след 10 метра се е "направил на мъж" отново. За мен Общинската власт е ВИНОВНА за това състояние. И не говоря само за конкретната власт, така са си прекарвали в "сладка службица без да се карат с хората" поколения управници и общински служители. Време е нещата да се проеманят най-после, в противен случай ще си затрием държавата.
+1
 
 
Подлез, който се затваря вечер? Боже мой... Вечер всички тия, дето ходят по заведенията и паркират отсреща, ще пресичат горе по булеварда, където е забранено пресичането. Въобще... какви са тия малоумни работи? Подлезът се затваря в 21ч. вечерта и отваря в 7 сутринта... Главната няма ли и нея да я затваряте към полунощ и да я отваряте в 6? Подлеза на Тримонциум и той не трябва да е денонощен според мен. Да не говорим за археологическия - той трябва да се затваря още в 20:00, защото културната част на града в толкова си се прибира вкъщи. А чешмите трябва да работят максимум до 22:00. Сутрин може да започват работа чак към 9:30-10:00, защото на гладно не е хубаво да се пие вода. Не е лоша идеята към 21:00, след като охраната затвори подлеза на водната палата, да мине и да събере всички пешеходни пътеки наоколо. Сутринта в 7:30 да си ги върне на мястото. Абе, ВИЕ ТЪПИ ЛИ СТЕ? Когато ми дойдат на гости клиенти и ги заведа в новия ресторант там, и, разбира се, като културен гражданин съм паркирал на паркинга покрай "Марица", как да обясня на хората, че сега ще пресечем булеварда отгоре, правейки слалом между колите, защото подлеза затваря в 9ч.?
-3
 
 
"Нарисувани са жълти пътеки за хора с намалено зрение". И как моля, като хората не виждат ще знаят къде точно да се движат? Поредната глупост сътворена от Главчо.
+4
 
 
да тури водната пластика отгоре(в средна лента), та да има къде да се облекчават шофьорите, докато дремат в задръстването.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Електронно таксуване в градския транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: