ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Възпитаник на Строителния техникум се самоуби заради софиянка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:07 / 27.08.2012Коментари (23)14142
© Монитор
Къщата на почернените родители в Перущица
Перущица е в шок от петък, когато едно от най-кротките и примерни момчета в градчето се самоуби заради приятелката си. 19-годишният Деян Витанов не можел да прежали хубавицата Бетина от София, в която бил дълбоко влюбен. Наскоро момичето му заявило, че заминава за Англия и още тогава Деян изпаднал в депресия. Отказвал да учи и си развалил успеха точно в края на учебната година. Снимка на софиянката била намерена до трупа на скочилия от 100-метровия най-висок на Балканите виадукт "Рибни вир" на магистрала "Хемус".

Тялото на младежа било открито случайно в петък сутринта. Самият той бил видян за последно в Перущица в сряда. Заедно с майка си Даниела отивали към автобусната спирка, за да пътуват към Пловдив. Ден по-късно - в четвъртък сутринта, Деян отново излязъл от дома си, като заявил, че отива на работа в Пловдив. Оттогава младежът бил в неизвестност. Никой от близките му не заподозрял дори за секунда какво е намислил да стори Деян. 

"Звъняхме му непрекъснато по телефона, но все даваше, че е извън обхват. До тази сутрин... Явно тогава го е включил", предположи съкрушената майка. Деян бил единственото им дете и родителите давали мило и драго да го изучат и възпитат. Завършил Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Пловдив, където с прегазения в Катуница Ангел Петров били съученици. Имал красив абитуриентски бал, разказаха комшии.

Искал да учи висше в Университета по строителство, архитектура и градоустройство и цяла учебна година посещавал частни уроци по математика. Когато обаче Бетина му заявила, че заминава да учи в Англия, животът на Деян се променил.

Младежът отказал да посещава частните уроци и дори си развалил успеха точно преди да завърши. Затова с родителите му решили това лято да не кандидатства, а да опита на следващото. Преди около месец Деян попаднал на обява за работа в пловдивска фирма за дограма и щори. Кандидатствал и го назначили. Когато майка му го видяла за последно в четвъртък сутринта, той й обяснил, че отива на работа. Вечерта обаче не се прибрал вкъщи и родителите се притеснили.

Деян бил много кротък като дете, никога не бил бягал от дома си и бил отличник. Когато пораснал, не променил навиците си. Не обичал да ходи по барове и дискотеки. Вместо това четял много. Имал няколко приятели в Перущица, с които заедно излизали на кафе или се събирали по домовете си, разказва майката Даниела. Деян не се прибрал и през нощта и майка му се притеснила много. На сутринта, часове преди да разбере, че едничкото й дете е посегнало на живота си, тя се обадила в пловдивската фирма и научила, че в четвъртък Деян не е отишъл на работа.

"Предполагам, че не е самоубийство. Той обичаше да пътува на стоп и сигурно така е стигнал до магистралата. Но да скочи сам, просто не го вярвам. Вероятно някой му е помогнал. Сигурно някой го е бутнал", мълвеше Даниела. Родителите му научили за смъртта на единствения си син от полицаи в петък следобед. Патрулка от районното управление в Стамболийски отишла до дома им и униформените им съобщили трагичната вест.

В този момент бащата Петър замахнал с все сила към прозорец наблизо и разрязал почти цялата си ръка до лакътя. "С линейка ги откараха нанякъде. Имаше и полицейска кола пред тях. Страшна трагедия. Толкова добро момче да си отиде така нелепо", редяха потресените комшии. 

На 9 септември Деян щял да празнува 20-тия си рожден ден. Докато учел в строителния техникум, той мечтаел да стане писател или журналист. Писането му се отдавало и младежът творял предимно на английски език. Пишел и на български, като дори наскоро си направил проект за фентъзи роман.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на чернобял
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: