ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Владимир Маринов: Моят опонент е състоянието на "Родопи"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 11.09.2011Коментари (3)4217
© Plovdiv24.bg
Моят опонент е състоянието на Община "Родопи". Така единственият независим кандидат за кмет, който се регистрира с подписка от 1200 души, отговори на репортерския въпрос с кого ще е основната му битка. В открит разговор с медиите човекът, който обяви, че не се кандидатира за съветник заради самия пост, обяви приоритетите си за развитие на общината - стабилизиране на икономическото състояние на общината, привличане на повече средства по европрограми, повишаване на административния капацитет на чиновниците, обслужване на населението на едно гише, прехвърляне на максимално голям брой услуги в 21-те села, по-добра работа с кметовете и младите хора, обръщане на по-голямо внимание на земеделските производители чрез подпомагането им в изготвяне на проекти.

"Ако бъда избран за кмет, изпълнението на управленската програма ще бъде моя лична отговорност, особено що се касае до приоритетите", подчерта Владимир Маринов. Той е единственият независим кандидат за кмет на "Родопи" и само за 4 дни успя да събере 1200 подписа и да се регистрира. Името му е добро познато в общината, тъй като е шеф на футболния клуб в Брестник и от миналата година е съветник. Маринов потвърди, че общината е в тежко финансово състояние, но никой не знае колко точно са дълговете й, тъй като сегашното ръководство отказва да каже истината. Според него задълженията са над 10 милиона лева, но като кмет той няма да позволи стабилизацията на "Родопи" да става за сметка на увеличаване на данъците. Акцентът трябва да бъде поставен върху работата с европроекти, които да са от полза на максимален брой жители. Като особена важна задача Владимир Маринов определи реформата в администрацията.

"Всеки един от другите кандидати за "Родопи" заявява, че има свой екип. Аз мои хора нямам. В общината ще работят тези, които докажат, че могат. Искам да се постави конкурсното начало и в управлението да участват експерти", каза Маринов. По думите му администрацията трябва да бъде близко до хората. Сега всяко ходене на жителите на 21-те села до управата на "Родопи" в Пловдив коства много време, пари и висене по опашки.

Независимият кандидат-кмет смята, че трябва да се създаде сдружение на кметовете и кметските наместници, чиято роля в момента в общината е обезличена. Подобно обединение ще даде възможност на управниците по селата да поставят по-остро проблемите на селата си пред местния парламент, както и да кандидатстват по различни програми.

Владимир Маринов лансира пред медиите идеята и за младежки общински съвет, който да дублира официалния орган и да участва активно в живота на "Родопи".

Като шеф на футболен клуб, Маринов обръща голямо внимание и на спорта.

"Не мога да се съглася в Цалапица с 6000 жители да няма стадион, а поляна, а съблекалните да са разграбени. В селата трябва да се разкрият фитнесзали и да се направят спортни клубове", коментира той. Една от точките в кметската му програма е на всяко тримесечие да прави отчет пред населението за свършеното, а на 6 месеца да се провеждат общоселски събрания с участието на общинската управа и на полицията.

"Кампанията ми ще бъде позитивна. Няма да допусна излишна конфронтация с останалите кандидати. Изборите са борба на идеи, а не на това кой е по-велик", каза Владимир Маринов.



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Кирилов
премахни филтъра

0
 
 
Добре е че е независим. Това че има позиция за управление с ясно определени приоритети - работа с младежите е още нещо добро. Бих гласувал за него.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Трагедия в Братаница
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: