ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Смърт на пътя след шампанско, сълзи и кючек
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:27 / 24.07.2011Коментари (19)10577
Смърт на пътя след пиянски запой в дискотека остави един труп на младеж и прати приятеля му в затвора. Никога няма да си простя, че се качих на колата пиян и убих приятеля ми, признава 22-годишният Жан Георгиев. Той и досега помни всяка подробност от съдбоносния ден, в който са се срещнали с връстниците му Иван Маринов и Иван Димитров в дискотека в Хасково.

Купонът беше чудесен, сваляхме гаджета, черпихме се, разказва техен приятел от общата компания. Пускали турбо чалга и се друсал кючек. Към 22 часа обаче на Димитров се обадил приятел, че в момента разпуска в любимото заведение "Приказките". Там гостувала в момента Ивана и даже той поздравил по телефона компанията с любимата им песен: Шампанско и сълзи! Настроението се вдигнало и тримата младежи решили да се присъединят към компанията в Харманли.

Иван Маринов бил взел от баща си форд фиеста. Заедно с адаша му и с Жан бързо се натоварили на автомобила. И тримата били пили алкохол. Най-пиян бил Жан, но въпреки това точно той седнал зад волана. Разменяли си шеги и закачки, надули музиката до дупка.

Младежите често ходели до заведението в Харманли и пътят им бил познат. Жан натиснал педала на газта, за да стигнат по-бързо. Преди един ляв завой Иван Маринов, който седял на предната седалка, предупредил приятеля си да намали скоростта и да внимава, защото на това място често стават бели. В този момент Жан карал със 120 километра в час. Никой в колата не бил с предпазен колан.

Спомням си, че карах на дълги светлини и натиснах рязко спирачката, разказва по-късно шофьорът. Въпреки че шосето било сухо, скоростта е прекалено висока и фиестата вместо наляво, поднася вдясно към мантинелата. Излиза извън пътя и се удря челно в крайпътно дърво.

Тогава дойде страшното, разказва младежът. След удара Жан веднага излиза от колата. Вижда, че спътникът му Иван, който е седял на задната седалка, също е отвън. Двамата започнали да търсят в тъмнината приятеля си. Забелязали, че е легнал по гръб между седалките. Главата му била наклонена назад. Не бил контактен, но дишал. Жан се приближил към него и видял, че от врата му шурти кръв. С ръка запушил раната и казал на приятеля си да извика Бърза помощ и пожарната. Докато чакали аварийните екипи, младежите изнесли едва дишащия си приятел на шосето. Натоварили го в линейката, но по пътя към болницата момчето издъхнало.

Срещу Жан Георгиев започва съдебен процес. Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на приятеля си. Направени са серия от съдебни експертизи. Медиците установяват, че в кръвта на шофьора е имало най-много алкохол - 1,56 промила, докато при спътниците му е съответно 0,5 и 0,75 промила.

Техническата експертиза е категорична - при удара в дървото Иван, който се е возел на предната седалка, е изхвърчал напред и е счупил предното стъкло. Ако е имал предпазен колан, шансовете му да оживее са били по-големи, поне теоретично.

По време на съдебния процес Жан признава вината си и се разкайва искрено. Родителите на убитото момче предявят към него граждански иск. Присъдата му е две години затвор и 50 000 лева, които трябва да плати на майката и бащата на Иван.

Разбих своя живот и този на семейството на приятеля ми заради няколко водки, но за съжаление вече е късно нещо да се поправи, през сълзи казва 22-годишният Жан.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Spas Marinov
премахни филтъра

+1
 
 
Отговорни или не, всеки родител дава автомобил на детето си да иде някъде с думите да внимата въпреки че знае че ще изпие нещо.. Но като нямат време да си поговорят с децата си, си мислят че са достатъчно отговорни като тях едно време, но уви малко са тези деца..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: