Площадка за екстремни спортове в Раковски и нов физкултурен салон в Белозем до края на годината

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
15:59 / 09.05.2019
2195
Кметът на община Раковски Павел Гуджеров и неговият заместник Йовко Романов подписаха договорите по двата одобрени проекта в Разплащателната Агенция на Държавен фонд "Земеделие".

Единият от проектите е за изграждането на нов физкултурен салон на ОУ "Гео Милев" в Белозем, а другият за площадка за екстремни спортове в Раковски.

Проектите бяха одобрени от Фонда по "Програмата за развитие на селските райони с подмярка "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове по мащаби инфраструктура" и "Основни услуги и обновяване на селата и селските райони".

Новият физкултурен салон на училището в Белозем ще бъде построен и оборудван с всичко необходимо за функционирането му. Стойността на проекта е 81 978,30 хил. лв.

Площадката за екстремни спортове ще включва скейт и байк шанса и ще бъде изградена на терена на обособения огромен спортен център между двата квартала на Раковски "Секирово" и "Ген.Николаево". Стойността на одобрения проект е 484 427,46 хил.лв. В новоизграждащият се мащабен спортен комплекс вече има изградени тенис кортове, предстои откриването на две футболни игрища заложени в бюджетната програма на общината, а в бъдеще ще бъде построен и голям градски плувен басейн. Към спортният комплекс ще има обособени и 66 паркоместа.

Предстои процедура по избор на изпълнител и при благоприятни обстоятелства обектите по двата проекта ще бъдат готови до края на годината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).