ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Осъден кмет сам ще следи за пробацията си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:36 / 03.02.2010Коментари (3)3277
© Plovdiv24.bg
Кметът на садовското село Милево получи присъда от шест месеца пробационен режим заради съставяне на служебен документ с невярно съдържание. Осъденият Никола Мандев ще трябва сам да следи за изпълнението на пробацията си, след като по селата подписването на лицата с пробация се извършва при кмета на селото. Абсурда в обстоятелството отбеляза прокурорът по делото Венелин Савов от асеновградската прокуратура.

Казусът, по който Мандев се изправи пред съда, е отпреди година, когато на ловна вечеринка извън селото се събират местните ловци. Когато групата подпийнала доволно, се разгорял спор и един от присъстващите, Георги Георгиев, реагирал срещу селския кмет, лиснал в лицето му чаша с алкохол и сетне го замерил с пластмасова бутилка от бира по главата. Компанията прекратила сцената, но десетина дни по-късно кметът Мандев издава акт за административна глоба от петстотин лева на Георгиев с аргумент за нарушаване на Наредба 1 на община Садово. Глобата е потвърдена и от кмета на общината. Георгиев обаче решава да обжалва административното наказание, като пред съда се явява свидетел, който е подписан като присъствал при съставянето на акта. Лицето отрича пред Темида да е бил на мястото на актосъставянето. По това дело съдът призна безпрецедентното тройно качество на Мандев - на провокирал инцидента, потърпевш от него и кмет на селото, съставил акта. Все пак санкцията бе редуцирана от петстотин на двеста лева.

Настоях за отвод на съдебния състав в лицето на съдия Стефка Пашова, защото тя е пристрастна, след като същият магистрат вече се бе произнесъл по предишното дело за размера на административната глоба, издадена на Георги Георгиев, каза вчера прокурор Савов. Искът обаче е отхвърлен. Миндев получава присъда пробация и оттук насетне, след обжалване, ще трябва сам да следи за себе си и да се подписва пред себе си. Защото е едновременно осъден и кмет на селото, който води отчет на пробацията по населени места. С присъдата се признава, че Миндев е извършил престъпление, съставяйки документ с невярно съдържание, но не може да бъде свален от поста, защото не се води „осъден". Името на милевския кмет бе замесено и в друго дело, завършило пак с пробация на лице от ромски произход. Ромът получи присъда за купуване на изборни гласове на последните местни избори. Едно от лицата, които е трябвало да е облагодетелства от купуване на вот, бе същият кмет на Милево, припомнят паметливи.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: