ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Човешка жестокост: Мъж преби с прът бигъл в Хисаря
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:51 / 09.10.2015Коментари (42)8414
© Уикипедия
Районна прокуратура Пловдив образува досъдебно производство срещу Стоян И. от Хисаря за това, че на 1 октомври в същия град е проявил жестокост към куче, като му е причинил тежко увреждане - престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК.

По първоначални данни Стоян нанесъл множество удари с прът на куче от породата бигъл, собственост на лице от София, тъй като кучето нападнало кокошките му.

На кучето е извършен ветеринарно-медицински преглед във ветеринарна амбулатория в Хисаря, от който се установява, че е удряно многократно с метална тръба, като има травми в областта на муцуната, врата и кръстовата област.

Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до пет хиляди лева.

В хода на разследването, съгласно указанията на наблюдаващия прокурор, ще бъдат разпитани всички свидетели на инцидента за установяване на фактическата обстановка и ще бъде назначена ветеринарна експертиза за установяване механизма на причиненото увреждане, както и дали е било причинено тежко и трайно увреждане.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте, вчера 15 декември имах гости и се разходихме по площада- централния, много се изненадах, когато ме попитаха за някаква информация за разкопките срещу пощата, че няма никава информационна табела или някъква информация какво е това и защо го пок
на 12.10.2015 г.
0
 
 
Заглавието "човешка жестокост" не ми се връзва , може би "безотговорност на собственика" по се връзва , само се питам дали той не го е оставил на произвола на съдбата и от там на тоягата на потърпевшия с кокошките
0
 
 
Милото :'( как може такива изроди да съществуват...ужас...ама какво се учудвам,ние хората се изпотрепахме...та сега и животните...урод не го е срам.Човек посегне ли на животно,е способен да посегне на друг човек...Дано да се случи същото,но не с неговото куче,а с мръсната му физиономия
+1
 
 
Чета коментарите и се ужасявам колко неграмотни са написани. От 40 коментара на пръстите на едната ръка се броят тези, които са поне смислово правилни (за пунктуация и правопис изобщо не коментирам). Истината е, че нацията деградира. Деградира умствено, психически и физически. И накрая тази деградация се проявява по най-различни начини: един бие кучета с тръба, друг не може да свърже 3 думи по смисъл, трети влиза в Биг брадър...
+2
 
 
За премазано момиче на спирка 5000лв-за ухапана кокошка до три години.Пълен смях.Законова държава
+8
 
 
Всичко което диша,ходи,и съществува на тази земя има равни права с всички останали!Незнам защо такива кретени като тоя велик господин си мислят,че са нешо повече от другите създания на земята.А и има един не писан закон-на по слаб не се посяга,а се помага.
+9
 
 
"За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" Махатма Ганди
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
на 09.10.2015 г.
+6
 
 
Кучето е на мой приятел, а причината тоя селяк да го пребие, е че го било страх да не му изяде кокошките. Така като го гледате предполагам и на вас ви прилича на кръвожаден дзвер, който е причината за изчезването на динозаврите. Просто въпросния дъртак има малка п**ка и бабите му бият шута, та е решил да се е**ва с животни.
+4
 
 
А кучето защо е било без каишка и намордник,значи за едно куче могат да те осъдят много повече отколкото за момичето ранено от гърка в Пловдив на който на всичко отгоре му намалиха и присъдата и паричното обезщетение-СРАМОТА.!!!
на 09.10.2015 г.
+2
 
 
Като чета щурутиите дето сте писали ми избива на хем на смях, хем на плач. Хайде сега да питам, какво прави това куче без намордник, пък и свободно пуснато , да се разхожда където му е кеф ? Всяка община има издадена наредба, в която пише, че кучетата се разхождат на повод и се пускат свободно на обособените за това места. За кокошките знам, че се пускат "без повод и намордник" единствено в двора на собственикът им, ако "няма външни лица"..... Абе вие луди ли сте, ше ми влезе някакъв помиар в двора да ми яде кокошките и аз трябва да го гледам какво прави с тях, все едно, че ,аз трябва да си натискам парцалите и да търпя, ако видя циганин в къщи който е влязъл за същите тези кокошки удушени от самунджичето, какво като е с родословие, хайде стига.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1549) 16%
Спас Гърневски (1350) 14%
Д-р Иван Чомаков (919) 10%
Славчо Атанасов (2492) 26%
Иван Тотев (2466) 26%
Здравко Димитров (838) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: