Засилен интерес от чужбина към научна конференция на УХТ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:10 / 24.10.2014
1306
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
273 са докладите, които влизат в научната конференция със забележимо международно участие "Хранителна наука, техника и технологии 2014" в Пловдив. Форумът стартира днес от 11 часа в Университета по хранителни технологии, аула "Проф. Милен Бешков", блок 1, и се е превърнал в добра традиция за технологичната Алма матер.

Пленарният доклад при откриването е на проф. д-р Йорданка Алексиева - "Състояние и тенденции в развитието на туризма". В 11.50 ще бъдат връчени дипломите на преподаватели, придобили хабилитация, на защитилите дисертация за степените "доктор"и "доктор на науките". 

Конференцията привлича интереса не само на изследователите от областта на техниката и хранителните технологии, но и на широк кръг специалисти, работeщи в тези сфери. 

Представители на организационния екип подчертаха, че от "Томсън Ройтерс" са проявили интерес към научните разработки, които се публикуват в сборника с изследвания, издаван от УХТ - Пловдив. Тази година целият сборник ще бъде достъпен в интернет пространството, а докладите ще преминат през рецензенти преди публикацията им. 

Участниците в конференцията първоначално ще получат програмата с резюметата на докладите, които са на английски език. 

В научния форум участват голяма част докторанти, постдокторанти, както и студенти, които са направили своите изследвания под ръководството на утвърдени учени от Университета по хранителни технологии.
Към форума на УХТ е заявен сериозен интерес на чуждестранин изследователи - от Полша, Русия, Украйна, Беларус, Казахстан, Гърция, Турция, Македония, Грузия, Румъния.

В конференцията участват и изследователи от Франция. Франкофонията в УХТ бележи положителни резултати, университетът има сключени договори с френски вузове за международно сътрудничество. 

От Франкофонския център за академично качество със съдействието на Университетската франкофонска агенция са организирани курсове по френски език за студенти и преподаватели, като за последните лекторът е от Франция. 

В УХТ са домакини и на съгражданите си от пловдивските университети. Учени от висшите училища под тепетата участват във форума с международно присъствие. Гости докладчици ще пристигнат и от Варна, Русе, Бургас, Габрово, от институтите на Българската академия на науките и софийски университети, които развиват научна и образователна дейност, сходна с дейността на УХТ, информираха организаторите. 

Повишен е интересът към качеството, контрола и безопасността на храните у нас. Доста български учени работят по темата. В тази посока Университетът по хранителни технологии е ориентирал и много от изследователския си потенциал.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).