ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Залесителната акция в "Тракия" е в разгара си, първите 50 дръвчета са факт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:52 / 09.12.2023Коментари (2)2227
©
На 9 декември 2023 г. EVN Топлофикация проведе акция по засаждането на 50 млади дръвчета в ЖК "Тракия“, най-големия топлофициран район в Пловдив. Акцията цели да подчертае ползите от поддържане и засаждане на дървета в градска среда и как те влияят на качеството на въздуха в градска среда.

Засаждането, организирано съвместно с ОП "Градини и паркове“, включваше участието на 30 сътрудници и клиенти на компанията. Начало на акцията дадоха кметът на район "Тракия“ г-н Георги Гатев и г-жа Жанет Стойчева, заместник-председател на Съвета на директорите на EVN Топлофикация.

"EVN Топлофикация и централното топлоснабдяване са сред основните предимства на Пловдив за поддържане на добро качество на въздуха, особено през зимните месеци“, заяви

г-жа Стойчева. "Нашата услуга е с нулеви вредни емисии, тя е чиста и не изисква практически никаква ежедневна поддръжка от клиентите. Ние сме първата топлофикация в България постигнала цялостна модернизация на производствените си мощности и предлагаща модерно клиентско обслужване. Силно вярваме, че Пловдив заслужава да се възползва от пълния потенциал на модерното централно топлоснабдяване и акции за по-чист въздух като днешната показва нашия ангажимент към града и клиентите ни.“

"Залесяването е традиция за район "Тракия“. Миналата седмица засадихме 200 дървета, тази сутрин имаше друга акция, а сега се радваме, че заедно с EVN Топлофикация засаждаме още 50 дръвчета за по-чист въздух в квартала“, допълни г-н Гатев.

Мястото на засаждане по протежението на улица "Свети Княз Борис I“ до СУ "Черноризец Храбър“ беше избрано съвместно с ОП "Градини и паркове“ съгласно техния залесителен календар. Младите дървета – 25 броя чинари и 25 броя американски ясен – бяха избрани с оглед на сезона и характеристиките на съществуващата растителност в парка срещу училището.

Акцията цели не само да повдигне темата за "
©
невидимия“ въпрос за качеството на въздуха през зимата, но и да покаже с "видими“ действия, като засаждането на дърво, как всеки гражданин може да допринесе за промяната към по-чиста околна среда. 

Грижата към природата и конкретно горите отдавна е дългосрочна политика на EVN в България. През 2022 г., EVN подкрепи тригодишен проект на WWF България за възстановяване на крайречна зона по брега на р. Марица край Стамболийски. Подкрепата включва реално участие на сътрудници на компанията в няколко залесителни кампании с WWF България на летен дъб, елша и черна топола. Заедно с това компанията се ангажира да полага грижи за отглеждането и поддържането на засадените дръвчета с цел успешното им прихващане. Всичко тези действия на компанията следват разбирането, че залесяването на подходящи дървесни видове в природата и градовете е сред дейностите с най-голям принос в борбата с климатичните промени и намаляването на ефекта от въглеродните емисии.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на neti_di
премахни филтъра

на 10.12.2023 г.
+1
 
 
В Кършака също има нужда от нови дръвчета,там също изсякоха старите ,че пречели на видимостта към магазините,а когато правеха ремонтите на тротоарите съвсем изчезнаха!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: