Вълшебният свят на Вагнер оживява с шведска красавица на Античния театър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:43 / 07.07.2014
1042
За първи път в Пловдив ще бъде представен спектакъл с най-доброто от оперния епос "Пръстенът на нибелунгите" от Вагнер. Най-популярните моменти от четирите опери - "Рейнско злато", "Валкюра", "Зигфрид" и "Залезът на боговете" са специално подбрани в час и половина от маестро Иван Ангелов. Именно продължителността от близо 16 часа на колосалната тетралогия респектира еднакво оперните театри и зрителите по цял свят. Самият Вагнер нарича своя епос "празнично сценично представление в три дни и една встъпителна вечер".

На 12 юли, събота, Античният театър ще се превърне във вълшебно място от германо-скандинавската митология. Фееричният спектакъл е замислен като концертно изпълнение с модерни визуални елементи. С помощта на мултимедия, светлинно шоу и хореографията на Боряна Сечанова зрителите ще се потопят в свят на драконоубийци, нибелунги от подземното царство, девици-войни, златно съкровище, великани и безсмъртни богове. 

Специално за фееричния спектакъл в България пристига шведското сопрано Елизабет Стрид - звезда на Вагнеровия фестивал в Байройт. Тя е сред най-актуалните певици с немски репертоар. Бурно е аплодирана в престижни оперни театри в Европа, а ангажиментите й за участие в постановки на Вагнерови опери вече се простират до 2017 година, когато ще изиграе ролята на Зиглинде в Чикагската опера.

Билети за програмата с най-доброто от Вагнер се продават без почивен ден на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в мол "Пловдив".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).