Включват Математическата гимназия в един от най-важните документи на Пловдив

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
17:14 / 05.03.2023
15423
Изграждането на новата сграда на Математическата гимназия “Акад. Кирил Попов" ще бъде част от актуализацията на Плана за интегрирано развитие на Община Пловдив (2021-2027), разбра Plovdiv24.bg. Предложението за включването ѝ в списъка с важните за града проекти беше направено по време на последното обществено обсъждане и ще бъде разгледано на сесията на Общинския съвет във вторник, 7 март.

ПИРО е един от най-важните документи, който показва приоритетите в развитието на Пловдив за следващите няколко години. Той беше приет през месец май 2022 година и е от изключително значение за бъдещето за кандидатстване по Програмата за развитие на регионите, се казва в текста на предложението. Тогава обаче към него не беше включен списък с важните за общината проекти, тъй като трябваше да бъде съобразен с одобрените от ЕС оперативни програми, които пряко влияят върху изпълнението му. 

МГ ползва сградата на друго училище - “Драган Манчов", което затруднява учебния процес и прави невъзможно въвеждането на едносменен режим на обучение на децата. Предложението за включването на Гимназията в ПИРО е в следствие работата на Обществения съвет на училището през годините и е направено от един от неговите членове по време на обсъждането с гражданите.

Целта е чрез строителството на нова сграда на МГ "Акад. Кирил Попов“ да се постигне превръщането на образователната институция в модел на съвременно, иновативно училище, с висока конкурентоспособност, предлагащо качествени и високо търсени технологично ориентирани дисциплини, насочени към бизнеса и нуждите на местната икономика.

Друг важен проект, който се включва в списъка на ПИРО, това е модернизацията и реконструкцията на зоопарка на Пловдив по предложение на директора на ОП “Зооветеринарен комплекс" Георги Божев. Към неговото предложение е включено и разширението на приюта за бездомни животни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
19.03.2024 Отлични новини за новата сграда на Математическата гимназия в Пловдив
11.03.2024 Обявяват "къси" конкурси за новите сгради на три пловдивски училища
08.03.2024 Три училища в Пловдив ще имат нови сгради
27.01.2024 Кметът за новата Математическа гимназия: Няма да е стандартно училище
15.01.2024 Пловдив кандидатства за 22,5 млн. лв. за училища и ясли
22.12.2023 Добра новина за Математическата гимназия в Пловдив - получава още пари от държавата
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).