Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Включват Математическата гимназия в един от най-важните документи на Пловдив
Автор: Данислава Вълкова 17:14 / 05.03.2023Коментари ()15492
© Plovdiv24.bg
Изграждането на новата сграда на Математическата гимназия “Акад. Кирил Попов" ще бъде част от актуализацията на Плана за интегрирано развитие на Община Пловдив (2021-2027), разбра Plovdiv24.bg. Предложението за включването ѝ в списъка с важните за града проекти беше направено по време на последното обществено обсъждане и ще бъде разгледано на сесията на Общинския съвет във вторник, 7 март.

ПИРО е един от най-важните документи, който показва приоритетите в развитието на Пловдив за следващите няколко години. Той беше приет през месец май 2022 година и е от изключително значение за бъдещето за кандидатстване по Програмата за развитие на регионите, се казва в текста на предложението. Тогава обаче към него не беше включен списък с важните за общината проекти, тъй като трябваше да бъде съобразен с одобрените от ЕС оперативни програми, които пряко влияят върху изпълнението му. 

МГ ползва сградата на друго училище - “Драган Манчов", което затруднява учебния процес и прави невъзможно въвеждането на едносменен режим на обучение на децата. Предложението за включването на Гимназията в ПИРО е в следствие работата на Обществения съвет на училището през годините и е направено от един от неговите членове по време на обсъждането с гражданите.

Целта е чрез строителството на нова сграда на МГ "Акад. Кирил Попов“ да се постигне превръщането на образователната институция в модел на съвременно, иновативно училище, с висока конкурентоспособност, предлагащо качествени и високо търсени технологично ориентирани дисциплини, насочени към бизнеса и нуждите на местната икономика.

Друг важен проект, който се включва в списъка на ПИРО, това е модернизацията и реконструкцията на зоопарка на Пловдив по предложение на директора на ОП “Зооветеринарен комплекс" Георги Божев. Към неговото предложение е включено и разширението на приюта за бездомни животни.


Още по темата: общо новини по темата: 34
10.05.2024 »
19.03.2024 »
11.03.2024 »
08.03.2024 »
27.01.2024 »
15.01.2024 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vklyuchvat-Matematicheskata-gimnaziya-v-edin-ot-nai-vazhnite-dokumenti-na-Plovdiv-1588349
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.