В понеделник започва Международният фолклорен фестивал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:28 / 31.07.2014
2733
На 4 август (понеделник) се открива 20-ти Международен фолклорен фестивал - едно от най-емблематичните събития в Културния календар на Община Пловдив. В предстоящото издание, участие ще вземат колективи от 6 държави - Гърция, Грузия, Китай, Корея, Латвия, и Сърбия. Домакините на фестивала ще бъдат - Ансамбъл Войводинци от село Войводиново, Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" гр. Бургас и Фолклорен ансамбъл "Тракия" гр. Пловдив.

Гражданите и гостите на Пловдив ще имат възможността да се докоснат до фолклорното богатство на участниците по време на дефилетата по главната улица, които ще се провеждат всяка вечер от 17.30 часа. Те ще започват от Дом "Левски" и ще завършват на откритата сцена на площад "Стефан Стамболов" пред сградата на Община Пловдив. 

През цялата седмица концертите на Античния театър ще започват от 20.00, като гала концертът за закриването на фестивала ще бъде на 08 август - петък. Вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).