В Пловдив се проведе Областна конференция за споделяне на добри практики

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:49 / 17.02.2015
1549
Дебатът за реформата в образованието върви вече повече от десетилетие и се надяваме този път тя наистина да стане факт, защото много време мина. Дискусиите са нещо хубаво, но трябват и дела. Досега не видяхме необходимото подобряване на резултатите на учениците. 

Това заяви председателят на парламентарната комисия по образование и наука Милена Дамянова по време на Областната конференция за споделяне на добри практики при работа с ученици и родители в мултикултурна среда, която се проведе в Пловдив. На срещата присъства и народният представител от ПП ГЕРБ и член на образователната комисия Галя Захариева.

Според Милена Дамянова учителите дискутират, дават предложения, работят, но е дошъл моментът, когато и държавата в лицето на изпълнителната и законодателната власт трябва да направи работата им по-лека - като даде рамката, която да предложи адекватно образование на децата във всяко едно отношение. 

"В законопроекта за предучилищното и училищното образование сме възприели ново понятие за образованието като цялостен процес на обучение, възпитание и социализация, защото на практика вие правите всичко това в училище", посочи Дамянова.

Председателят на комисията по образование и наука в НС гарантира, че по време на поредицата срещи в цялата страна ще бъдат чути и обсъдени всички предложения между първо и второ четене на Законопроекта. 

Галя Захариева отбеляза, че всички представители на ПП ГЕРБ в парламентарната образователна комисия са доскоро действащи учители, които добре познават проблемите в системата. 

"Истината е, че реформи трябва да се направят, но не на парче, а да намерим верния път и посока към целта, която всички заедно търсим", допълни тя. 

Милена Дамянова и Галя Захариева бяха поканени на Конференцията от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" и екипите на 17 училища от област Пловдив, работещи по проект "Всеки ученик може да бъде отличник".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).