В Пловдив се проведе Областна конференция за споделяне на добри практики
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:49 / 17.02.2015Коментари ()1561
©
Дебатът за реформата в образованието върви вече повече от десетилетие и се надяваме този път тя наистина да стане факт, защото много време мина. Дискусиите са нещо хубаво, но трябват и дела. Досега не видяхме необходимото подобряване на резултатите на учениците. 

Това заяви председателят на парламентарната комисия по образование и наука Милена Дамянова по време на Областната конференция за споделяне на добри практики при работа с ученици и родители в мултикултурна среда, която се проведе в Пловдив. На срещата присъства и народният представител от ПП ГЕРБ и член на образователната комисия Галя Захариева.

Според Милена Дамянова учителите дискутират, дават предложения, работят, но е дошъл моментът, когато и държавата в лицето на изпълнителната и законодателната власт трябва да направи работата им по-лека - като даде рамката, която да предложи адекватно образование на децата във всяко едно отношение. 

"В законопроекта за предучилищното и училищното образование сме възприели ново понятие за образованието като цялостен процес на обучение, възпитание и социализация, защото на практика вие правите всичко това в училище", посочи Дамянова.

Председателят на комисията по образование и наука в НС гарантира, че по време на поредицата срещи в цялата страна ще бъдат чути и обсъдени всички предложения между първо и второ четене на Законопроекта. 

Галя Захариева отбеляза, че всички представители на ПП ГЕРБ в парламентарната образователна комисия са доскоро действащи учители, които добре познават проблемите в системата. 

"Истината е, че реформи трябва да се направят, но не на парче, а да намерим верния път и посока към целта, която всички заедно търсим", допълни тя. 

Милена Дамянова и Галя Захариева бяха поканени на Конференцията от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" и екипите на 17 училища от област Пловдив, работещи по проект "Всеки ученик може да бъде отличник".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-se-provede-Oblastna-konferenciya-za-spodelyane-na-dobri-praktiki-541772
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.