ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тежко ПТП в Пловдив: Два камиона блъснаха невнимателен колоездач!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:35 / 05.05.2015Коментари (16)8117
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Мъж е с опасност за живота след пътен инцидент днес в Пловдив. Служители от сектор "Пътна полиция" изясняват обстоятелствата около тежко пътно произшествие, станало днес на бул. "Цариградско шосе" в областния град. Сигналът е подаден в 10 часа чрез тел. 112. 

Според информацията, товарен автомобил "Ивеко", управляван от 31-годишен пловдивчанин, блъснал насрещно движещ се велосипедист. Ударът обаче вероятно не е бил силен и велосипедистът станал и продължил.

Минути след това той преминал с колелото си през разделителната мантинела в съседната лента. Там той отново навлязъл срещу движещите се моторни превозни средства и бил ударен от влекач "Мерцедес" с 63-годишен шофьор от Асеновград. 

Пострадалият, чиято самоличност все още не е установена, е транспортиран в болница в тежко състояние. Водачите на камионите са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни. 

На местопроизшествието е извършен оглед. Разследването по случая продължава.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Живея на Цариградско..Страх ме е да пресеча, камо ли да карам велосипед.Може би, и колоездачите трябва да се сетят, че комбинацията от липса на велоалеи и скороста на повечето шофьори, води до инциденти.
0
 
 
Чета ви глупостите и се удивлявам как велосипеда е МПС???? Вие знаете ли какво означава абривиатурата МПС - МОТОРНО превозно средства???? "Велосипед" е пътно превозно средство...". От кога велосипедите имат мотор бе... я не се излагайте! Толкова познавате и закона, според закона за движение по пътищата: "Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите на мотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движение разположения отдясно по посоката на движението им пътен банкет, ако той е годен за това и ако това не пречи на другите участници в движението. Когато пътна лента е сигнализирана за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, се забранява движението на други пътни превозни средства." До колкото прочитам аз това се случва на бул.Цариградско шосе и там има тротоар! Единственото изключение в закона е извън населеното място - "При липса на банкет или тротоар или при невъзможност те да бъдат използвани, лицата, бутащи велосипед, мотопед или мотоциклет, са длъжни да се движат по платното за движение, като се придържат възможно най-близо до дясната му граница." НЕДОПУСТИМО е велосипедисти да се движат по платното за движение!!!!
+2
 
 
Крайно време е велосипедистите в тази държава да разберат, че за тукашните шофьори, те не са участници в движението (поне докато се превъзпитат/ме). Движете се по тротари и пресичайте като пешеходци.... така или иначе шофьорите сме "убийци и самоубийци", така че не трябва да разчитаме, това че дадена кола,тир или нз си какво ще ни пази....
+17
 
 
Щом е НА колелото - трябва да се движи като МПС-по съответните правила, за светофари, за платна, за преминаване през кръстовища. Той кара в насрещното - прилича ми на самоубиец.
с .. . с. с.с .с с. с.с
+10
 
 
За проверката за алкохол на Велосипедиста съм съгласен. този да не е от онова питие. а и там карат как си искат по Цариградско шосе. Един го удря втори повтаря. ба*ти късмета. А за тези хора със силните усеящания да земе велосипед и да кара около линииите, .. там ако го блъсне влака нема да има повторение на епизода " Мен ме удари нещо".
+10
 
 
Тъп , тъп , колко да е тъп. Два пъти навлиза в насрещното , аз ако го вида такъв тъпак нарочно ще го изпраскам.
+19
 
 
А дали не трябва и него да го проверят за алкохол?
+24
 
 
И сега двамата шофьори на товарни камиони са пред риска да бъдат наказани заради някакъв психо велосипедист?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Войната в Украйна
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Народен събор Пловдив 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (2057) 15%
Спас Гърневски (1850) 14%
Д-р Иван Чомаков (1253) 9%
Славчо Атанасов (3459) 25%
Иван Тотев (3840) 28%
Здравко Димитров (1160) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: