Съвместна инициатива на български и марокански майстори в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:32 / 26.11.2014
1800
Посолството на кралство Мароко и Регионална занаятчийска камара Пловдив организират съвместен уъркшоп на български и марокански майстори занаятчии, който ще се проведе на 29 ноември 2014г, в 11 ч. в Бакалова къща Пловдив. 

В тази връзка 4 марокански занаятчии ще вземат участие в уъркшопа, а именно Хена художник, калиграф, тъкач и керамик. Също така ще се състои традиционна мароканска чаена церемония и ще има изпълнения на мароканска музика.

Програмата на мероприятието включва:

• Откриване на церемонията от нейно превъзходителство посланичката на Мароко в България и официалните гости от България
• Приветствия от страна на нейно превъзходителство Латифа Акхарбаш , Посланик на кралство Мароко в България, Иван Влаев, председател на Национална занаятчийска камара на България и Тони Симидчиева, Председател на Регионална занаятчийска камара Пловдив
• Мароканска автентична чаена церемония
• Изложение на традиционни марокански занаятчийски изделия
• Съвместен уъркшоп - изработка на съвместно занаятчийско изделие, демонстрация на марокански и български занаятчия с цел разкриване на 2 различни културни традиции и трансфер на ноу-хау

Това събитие се организира в рамките на дните на Мароко в България, които се провеждат между 19 и 30 ноември и има за цел да засили приятелските взаимоотношения между двете страни, да насърчи културния и творчески обмен и да подобри взаимното опознаване между Мароко и България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).