Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съвместна инициатива на български и марокански майстори в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:32 / 26.11.2014Коментари ()1801
© Plovdiv24.bg
Посолството на кралство Мароко и Регионална занаятчийска камара Пловдив организират съвместен уъркшоп на български и марокански майстори занаятчии, който ще се проведе на 29 ноември 2014г, в 11 ч. в Бакалова къща Пловдив. 

В тази връзка 4 марокански занаятчии ще вземат участие в уъркшопа, а именно Хена художник, калиграф, тъкач и керамик. Също така ще се състои традиционна мароканска чаена церемония и ще има изпълнения на мароканска музика.

Програмата на мероприятието включва:

• Откриване на церемонията от нейно превъзходителство посланичката на Мароко в България и официалните гости от България
• Приветствия от страна на нейно превъзходителство Латифа Акхарбаш , Посланик на кралство Мароко в България, Иван Влаев, председател на Национална занаятчийска камара на България и Тони Симидчиева, Председател на Регионална занаятчийска камара Пловдив
• Мароканска автентична чаена церемония
• Изложение на традиционни марокански занаятчийски изделия
• Съвместен уъркшоп - изработка на съвместно занаятчийско изделие, демонстрация на марокански и български занаятчия с цел разкриване на 2 различни културни традиции и трансфер на ноу-хау

Това събитие се организира в рамките на дните на Мароко в България, които се провеждат между 19 и 30 ноември и има за цел да засили приятелските взаимоотношения между двете страни, да насърчи културния и творчески обмен и да подобри взаимното опознаване между Мароко и България.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Suvmestna-iniciativa-na-bulgarski-i-marokanski-maistori-v-Plovdiv-527318
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.