ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С Гергов начело БСП щяла да стане секта от 200-300 човека
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:52 / 30.04.2020Коментари (8)6926
© Plovdiv24.bg
"Силно съм притеснен за бъдещето на пловдивската партийна организация. Вече трети мандат БСП-Пловдив се бори за третото място на местните избори и не стига до него“. Това сподели Георги Йорданов, народен представител от ПГ "БСП за България“, пред БСТВ, съобщиха от пресцентъра на партията. Според него хората там не припознават БСП като алтернатива на местното управление на Пловдив и се позова на статистика: на президентските избори пловдивчани са пуснали 60 хил. бюлетини за Румен Радев, на парламентарните избори през 2017 г. – 40 хил. червени бюлетини, а на миналогодишните местни избори – 13 хил. за общински съветници и под 10 хил. за кмет.

"И това е за трети път. А когато самият Георги Гергов се кандидатира за кмет на по-предните местни избори, БСП остана на пето място. Изводът е следният – хората не припознават БСП-Пловдив за алтернатива, тъй като техният лидер, Георги Гергов, не крие своите добри политически и бизнес отношения с ГЕРБ“, категоричен бе Георги Йорданов.

Той сподели своите притеснения, че с този лидер пловдивската организация е на път да се превърне от политическа партия в една групировка – секта от 200-300 човека.

"Много е чудно, че един човек, в лицето на Георги Гергов, който говори за бъдеще на партията, е готов да я направи една присъдружна партия, която ще повтори съдбата на АБВ“, добави Йорданов. 

"Георги Гергов сега е кандидат за председател на градската организация в Пловдив, но ако на градската конференция той защити тезите, които сега представя, той няма да получи подкрепата на пловдивските социалисти. На нас не ни трябва човек, който заради някакви облаги е готов да изпълнява политиката на нашия политически опонент. Затова искрено се надявам, че на градската конференция ще има сериозен дебат, който ще разисква тези въпроси, включително за статута на г-н Гергов в партията“, коментира народният представител.

"Недопустимо е изказването на Георги Гергов, че народните представители трябва да слушат като безгласни букви пресконференциите на министър-председателя, без да могат да изкажат своето мнение и без никакъв дебат. От БСП открай време алармираме за опита за подмяна на демокрацията с диктатура. Явно се иска да се върнат някои отминали времена, но в случая г-н Гергов няма капацитета. С тази си позиция той приглася на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, каза още Йорданов. 

По неговите думи правителството въвежда своите мерки безконтролно, въпреки съпротивата на обществени и професионални организации, защото няма дебат. Йорданов категорично отхвърли твърдението на Гергов, че БСП няма какво да каже:

"Напротив – ние имаме алтернативна програма. Да, тя не се харесва на г-н Борисов и на г-н Гергов, защото при нея парите няма да отидат при едрите бизнесмени, а при хората. Тези хора, които виждат, че Гърция, която мина през икономически фалит, дава по 800 евро на човек, който не може да се труди по време на пандемията. Хората не се нуждаят от кредити, г-н Гергов, а в края на месеца чакат да получат своята заплата. Тези хора са взели достатъчно кредити, за да се погрижат за своето здравеопазване, за образованието на децата си, а правителството ги кара отново да теглят заеми. А кой ще ги плаща?“, попита депутатът от левицата.


Още по темата: общо новини по темата: 30
09.01.2021 »
11.12.2020 »
26.07.2020 »
23.06.2020 »
22.06.2020 »
21.06.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Господин Пенчев
премахни филтъра

+2
 
 
Аз ще ви припомня какви парадокси станаха във Варна - съветниците на БСП гласуваха против сделката с дупката и я нарекоха "Грабеж за затвора", обаче съветниците на герб си я гласуваха, за да се напълни търбуха на свинята Гергов. Никакъв комунист не е той. Той си е гербаджия с партиен билет в джоба. Превърнал е политиката в брокерска фирма, купува и продава изборите в Пловдив. Напазарувал е цялата пловдивска БСП и искат те да го изключат. Че как да стане, бе, те са на хранилка при него почти всичките михлюзи. А прасето е майстор - хамелеон. Като дойдоха СДС на власт, той веднага стана седесар, ръката да ми отрежат, синя кръв ще потече, така каза тогава. И стана най-тлъстият приватизатор на прехоза. После игра тангото с царистите, а днеска е първи гербер. Само и само пари да падат. Не помните ли какво нещо налапа тая зурла ненаситна - дадоха му милиони от фонд земеделие, когато му подариха свинарника в Маноле, после му подариха курортната фирма на УБО - Слънчев ден, после синият кмет Чомаков му подари Стария град и 300 декара земя от Пловдив, а герберските подаръци, задето им помага да удържат Пловдив срещу Славчо, няма да изброявам. Защото прасето им е много важно тука, то става ядро на политическото ветрило, което се разгръща на изборите против Славчо, защото герб сами и без съюзниците и Гергата не могат да го бият, той ги думка като маче у дувар. И пак са на кантар нещата. Свинарят играе тази мръсна игра в Пловдив вече 20 години. Червените най-после да им уврат главите, да си сменят глупавия устав и да му бият шута, та чак на Бойко в кочината в Банкя. Там да си грухтят двамата доволно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: