ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Рождените имена на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо и Марийка!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 24.12.2018Коментари (5)57713
©
Ветко и Маринела Арабаджиеви отбелязват най-много празници на свобода, макар и да ги издирват с червена бюлетина в "Интерпол". Хотелиерите ще посрещнат Рождество Христово на свобода, защото още не са се предали и не са арестувани. Въпреки че празникът е християнски, те вероятно са в държава с друго вероизповедание, твърдят техни приближени. Тайланд е една от възможните дестинации, където се крият Ветко и съпругата му. Няколко пъти през последните години те са пътували до азиатската държава точно за най-светлия християнски празник.

През 2014 г. например, докато били на воаяж там, в България беше задържана лимузината им "Ролс-Ройс". Колата била открадната от имението на Ветко Арабаджиев на Френската Ривиера през 2011 г. 3 г. по-късно българин е хванат при опит да влезе с нея у нас. Днес семейството вече няма лимузини, защото те бяха откарани на паркинга на жандармерията при акцията в хотела им през септември.

Друга възможна дестинация, където Ветко и Маринела ще посрещнат Коледа, е държава в Африка, където са отсядали и друг път, твърдят от обкръжението им. Там също е топло, както и в Тайланд, и населението няма традиции в православието. Коледа обаче не е единственият празник, който семейството ще празнува на свобода. На 19 декември Маринела Арабаджиева навърши 51 г., но без да кани гости, защото е в изгнание. Ден по-рано като подарък за празника "Интерпол" публикува и снимката ѝ в сайта си. Там тя е изписана като Маринела, а не с рожденото си име Марийка, защото го е сменила чрез съда. Мъжът ѝ обаче е обявен за издирване с името си по документи, което е Вълчо.

Най-вероятно Арабаджиеви ще посрещнат и Нова година в екзотичното си странство. На 9 януари рожден ден има Ветко Арабаджиев. Тогава бизнесменът, обвинен за укриване на данъци и пране на пари, ще навърши 63 г. На същата дата обаче синът му Вълчо също има рожден ден, а той е единственият член на фамилията, който е заключен в ареста от септември насам. Той ще навърши 22 г. в килията, която обитава вече близо 4 месеца. Младежът е един от ВИП арестантите, които ще посрещнат Рождество Христово зад решетките.

За разлика от Арабаджиеви бившите им съдружници и приятели семейство Баневи ще посрещнат Коледа на топло в ареста, а не в топлите страни. Те бяха арестувани във Франция, а от три седмици са у нас. Докараха ги в България точно на имения ден на Николай Банев и оттогава съдът отказва да ги пусне на свобода. Приватизатор номер 1 и съпругата му са обвинени в пране на пари, присвояване от приватизирани заводи и укриване на данъци.

Зад решетките също може да се празнува Коледа, но не в лукса на собственото имение в полите на Витоша. Алкохолният бос Миню Стайков също ще посрещне Рождество Христово в ареста. Той е на топло от 5 септември заради обвинение за производство на нелегални цигари в Карнобат. Коледа не е единственият празник, който Стайков ще отбележи зад решетките. На 11 ноември той навърши 57 г. в килията, където е настанен. За разлика от него на свобода е синът му Стайко, който е обвинен задочно като член на престъпната група на баща си.

29-годишният мъж се издирва с червена бюлетина на Интерпол за втори път и продължава да се крие. Първият беше в края на 2012 г., когато го търсиха за данъчни престъпления, но тогава делото му се размина. Посрещна Коледа на свобода и се предаде през февруари 2013 г. Не е изключено това да се повтори и сега. Със сигурност обаче на Коледа и Нова година Стайкови ще бъдат на 3 места - Миню Стайков в ареста, Стайко в неизвестност и съпругата му Рени - вкъщи, защото срещу нея няма повдигнати обвинения. Разделено на 3 места за големия празник и за Нова година остава и семейството на Бирмите.

Най-малкият от пернишката фамилия, обвинен за 4 фабрики за нелегални цигари, е Жоро Бирмата. Той се издирва с червена бюлетина от Интерпол. Брат му Антон се предаде пръв и все още е в ареста. Бащата Евлоги също се яви след няколко месеца, но го пуснаха на свобода с парична гаранция от 50 хил. лв. и на Коледа ще бъде вкъщи или в ресторант “Кошарите", който купи преди 2 г. от Коко Динев. Така тримата мъже от фамилията няма да могат да вдигнат наздравица заедно нито за Коледа, нито за Нова година.

Най-заплетено е положението на бившата кметица на район “Младост" в София Десислава Иванчева, въпреки че тя не се вписва в профила на фамилиите по-горе. Иванчева е освободена под домашен арест от първата инстанция след 8 месеца на топло. Всъщност това устойчиво словосъчетание е доста различно от реалния живот - в ареста е доста студено, пише "24 часа". Парното бе пуснато след жалба на малкия Арабаджиев, че му е студено, и му бе позволено да внесе термобельо и шапка. Втората инстанция ще се произнесе след Коледа, така че със сигурност ще може да се радва на семейния уют в квартала, който управляваше, преди да я арестуват с пачките в служебната кола.


Още по темата: общо новини по темата: 142
16.02.2024 »
08.01.2024 »
28.01.2023 »
21.04.2022 »
05.12.2021 »
18.08.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Йордан Тоновски
премахни филтъра

0
 
 
Съгласен съм с коментара на "анонимен". И аз това знам от един мой познат и колега- истинското име на крадеца и селски тарикат-Ветко Арабаджиев не е нито Ветко, нито Вълчо, а Вътю!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: