ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ромите в "Столипиново" били градски, там нямало кражби и нападения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:59 / 09.06.2014Коментари (9)4787
© Plovdiv24.bg
Битовата престъпност в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив е по-ниска от тази в другите квартали. Това каза Петър Петров, кмет на район "Източен". 

"Парадокс е, но престъпността на човек от квартала е по-ниска от другите квартали", каза районният кмет. 

"За последните 10 години има един смъртен случай - наскоро, заради битов скандал, и друг отпреди 5 години", посочи Петров. 

Кражби в квартала няма, няма нападения, не са много и другите криминални престъпления. 

"Нашите роми са градски роми", каза кметът. Според Петров, голямата престъпност е най-вече по селата. 

По думите му проблемът в най-големия ромски квартал на Балканите е безработицата и ниското образование, което се отразява на манталитета на хората. 

Кражбите на ток са премахнати отпреди 5 години, когато електромерите бяха вдигнати нависоко. Има обаче все редовни длъжници на вода. Много често роми се самонастаняват в общински жилища. Това са жилища по високите етажи, в окаяно състояние, които се нуждаят от ремонти. 

"Жилфонд" няма средства за ремонти и ромите се саманостаняват там. Много от наемателите на такива жилища не си плащат наема. В последно време има едно постоянно движение към чужбина, към Турция, откъдето се внасят перилни препарати и килими", каза Петров. 

Според него хората си търсят препитание.


Източник: радио "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Споделям мнението на Косадин Ф. Кмета Петров явно не живее в квартала, който управлява. Наркомания, проституция и кражби са редовно явление в квартала. Какво да кажем за редовно пребиваващите цигани около кофите за смет, които се грижат сметта да е извън тях? Какво да кажем за незаконната търговия с цигари и други стоки ? А за шума през нощните часове просто не желая да коментирам, защото освен джамииските звуци и от циганските коли , в 4-5 часа сме длъжни да се будим и от буклоджийските камиони и от автобусите на градския транспорт с износени двигатели , които вдигат шум до Бога. Изобщо критериите за престъпност и ред през очите на кмета и властимащите са много по- различни от тези за цивилизованите страни. Станахме държава, в която българите са дискриминирани, а циганите и престъпниците укривани и лансирани. Браво кмете!
+6
 
 
Да бе, господин Петров! Тези градски роми са бели, пухкави, чистички...Няма наркотици при тях, няма незаконен тютюн, изобщо никакви престъпления. Тези градски роми серат само в другите райони на града, даже контейнерите им са чисти откъм боклуци...Пред избори ли сме, господин Петров? Че нещо не мога да вдяна...
+3
 
 
да се смея ли да плачали?! Тоя кмет за проститутките май не е чувал или пък за наркотиците които се продават там. За останалата нелегална дейност няма да говоря щото сигурно вече е станала "легална" в очите на полиция, кмет, правителство и тнт. Да не говоря че ВСЯКА вечер(или по точно в рамките на от 23 до 3-4ч. сутринта) в квартала обикаля кола със силно надута "музика" която представлява най бруталната ТУРСКА музика която е едно безбожно виене на мутирал муджихидин. За джамията или квото е там дето мнякъв се прозява като Тарзан когат му скимне (в 4 сутринта ме събуди виещото същество) да коментираме ли изобщо? Защото до колкото си спомням имаше наредба че от 22:00 до 8:00 се налагат глоби за силен шум или музика (в случая неистово виене на муджихидин). Питам пак аз, законите за всички ли са или само за малоумните Българи дето им се хващаме?!
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+4
 
 
ТОВА "РОМ" АЗ НЕ ГО РАЗБИРАМ?!РОМА СИ Е ЗА ПИЕНЕ!В ЦЯЛ СВЯТ ИМ КАЗВАТ ЦИГАНИ, НИЕ РОМИ!!!ЗАЩО???КАКТО КАЗАХ "РОМА" Е ЗА ПИЕНЕ, ЦИГАНИНА СИ Е ЗА БИЕНЕ!!!"ГРАДСКИ" ЦИГАНИ В "СТОЛИПИНОВО"...НЕЕЕЕ!!!ТАМ СА СИ ЦИГАНСКИ ЦИГАНИ!!!ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ ЛЪЖИТЕ С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ!НИЕ ДОБРЕ ЗНАЕМ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО, ГОСПОДА "УПРАВЛЯВАЩИ"
+7
 
 
Дали си вярва кмета , или ни има за малоумни. Основно от доходи от килими и перилни препарати се строят палати ...И естествено , че от тях си не крадат , но вкъщи като влезнаха през нощта с ВЗЛОМ ,което по цял свят е сериозно престъпление, сигурно даже не е регистрирано в 6-то , макар че даже отпечатъци взеха. Да не говорим , че всички живеещи по първи и втори етажи, в квартала на Петров , все едно са в затвор-зад решетки
+2
 
 
Еми нормално е г-н Петров,не крадат в махалата щото като ги хванат "братчедите" ще ги еб......, кражбите и золумите ги правят из градо.До кога ще ги интегрирате и ще получават помощи без да си мръднат гъ..... и без да плащат каквото и да било защото по документи нямат нищо/имот,ток,вода и т.н./.Според вас трябва да сме горди с най-големия цигански квартал на Балканите,че възпроизвежда неграмотни и "социално" слаби европейци които много помагат за Пловдив да стане "Европейска столица на културата".Дайте и отчет какво се промени чрез "Декадата на ромското включване"от 2005г, освен едни пари от които ефект за манталитета и образованието на циганите е нулев.До кога тези "гласоподаватели" няма да спазват законите и ще са на нашия гръб.
+11
 
 
те убиват крадат и изнасилват безнаказано бе г-н Петров. Стига сте ги защитавали бе мамка му. Не плащат никви сметки. Дърпат ни яко назад. В масов гроб и това е
+18
 
 
Нормално е да няма престъпност - те не крадат от тях си, а крадат от нас.
+15
 
 
Като са градски "роми" да ходят да работят и да пращат децата си да учат,а не да ми седят на помощи и да раждат по 15 копеленца
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Честване на 2 юни - Деня на Ботев
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (2245) 15%
Спас Гърневски (2054) 14%
Д-р Иван Чомаков (1388) 9%
Славчо Атанасов (3846) 26%
Иван Тотев (4147) 28%
Здравко Димитров (1297) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: