ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Райна Петрова: Тази година районните кметове няма да имат никаква работа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:38 / 30.01.2011Коментари (5)3358
© Plovdiv24.bg
"Няма да правим нищо! Ще обслужваме административно гражданите. Ще посрещам, любезно ще изслушвам гражданите и лично ще ги водя в голяма община!", това заяви в предаването на БНТ-Пловдив "Местно време" кметът на район "Централен" Райна Петрова, след като на заседанието на общинския съвет в петък при приемането на бюджета за 2011-та година районните кметове бяха лишени на 100 процента от приходите от наеми на гаражи. Петрова припомни, че тези средства се използват целево за ремонти на улици, тротоари, подобрения на инфраструктурата по районитеи др. "Сега няма да правим ремонти, кметът ще ги прави лично. По този начин той ми дава една уникална възможност, която нямах през изминалите 3 години - всяка седмица да правя пресконференция, за да му посочвам окаяното състояние на междублоковите пространства, окаяното състояние на пътната инфраструктура. Просто, аз ще имам възможността да посочвам на кмета как не може да се справи. Защото за тези три години той не можа да надскочи, явно, кметуването от районен кмет и не можа да проумее, че район "Централен" - това не са другите райони на Пловдив.", заяви Райна Петрова и поясни, че след като районът е бил лишет от приходите от Бялата и Синята зона, сега, след отнемането и на приходите от наеми на гаражи, оставал съвсем без никви средства. Според Райна Петрова общината трябвало да се занимава с големите проекти, а решаването на по-дребните проблеми би трябвало да бъде концентрирано в районните администрации. Сега обаче дори и с аварийните ремонти по детските заведения, според Петрова, ще трябва да се занимава лично кметът на общината. "Аз, от утре, започвам да предавам на кмета десетките хиляди сигнали за всичко. Ние /районните кметове/ сега няма да имаме никаква работа. Няма да можем да задоволяваме дори най-елементарните потребности на гражданите. Няма да има за какво да работим. За сметка на това пък ще имаме възможността да афишираме как се справя община Пловдив!", каза Петрова и определи отношението към районните кметове като - безпрецедентно.

Петрова нарече бюджетът за тази година - "безобразен", и определи като "популизъм" решенията за безплатните детски ясли и за закупуване на билети за футболни мачове на стойност 300 хиляди лева. "Само съжалявам, че кметът не се сети да предложи и безплатните семки за феновете. Защото какво означава 300 000 лева за безплатни билети. Дори и феновете се отказаха от тях!", бе категорична Райна Петрова.

"Нещо хубаво, което е свършено с решение на Общинския съвет - аз не виждам да се случи тази година. Нещо хубаво, което е продиктувано от решение взето от кмета г-н Атанасов - аз не виждам да се случи. Това, което ще се помъча да направя - ще кандидатствам по всички възможни проекти. В момента разработвам 2-3 проекта за междублокови пространства и до понеделник ще ги внеса в МОСВ. Ще работя в тази насока и ще афиширам, че това не е благодарение на усилята на община Пловдив, а това е изцяло благодарение на работата, която е свършена в районната администрация", каза още Петрова.



Още по темата: общо новини по темата: 65
01.12.2011 »
01.12.2011 »
18.03.2011 »
17.03.2011 »
17.03.2011 »
17.03.2011 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на БАТ ВАНКО
премахни филтъра

+4
 
 
А досега като бяха парите на ваше разположение какво направихте с тях. Мълчете си по добре щото сега ще можете поне да се оправдавате за всичко с кмета. Питам г-жа Филипова откакто е кметица минавала ли е из нейният район с лека кола та да усети ямите по улиците/щото и тя е от модерните политици от джипа не слиза -от къде е тоя джип в тая криза/.Предлагам и да я повозя един ден на 113 или 11 по улица Делянка, хем да си купи ефтини цигари и ако има камъни в бъбреците ще и ги изкараме безплатно като се хакне в две -три дупки рейса те сами ще излезнат а ако е с лека кола още на първата щото рейса е с по големи гуми и по не друса. А тя в джипа не може да изпита това удоволствие което изпитват стотиците ученици и работници които пътуват всеки ден, да ама за сметка на това нямат камъни в бъбриците и пломби в зъбите щото всички им изпадаха по дупките.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Матури 2024 г.
ДЮШ на ПФК Локомотив (Пд)
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: