ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
РЗС: Гергов продължава с престъпните си финансови схеми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:34 / 06.02.2010Коментари (13)6327
© Plovdiv24.bg
След като новият шеф на пловдивската полиция Тодор Чонов мимоходом съобщи, че всички пловдивски олигарси са проверени и всичко е наред, а приватизацията на Панаира е абсолютно законна, поради което пловдивската прокуратура отхвърля сигналите на Яне Янев, от РЗС публикуваха декларация, в която се казва:

 "Във връзка с изявление на комисар Тодор Чонов, директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив, че са проверени сигналите срещу всички пловдивски олигарси
Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост" обръща внимание на г-н Чонов, че именно по данни, публично оповестени от  служители на МВР Пловдив, е ясно, че  има установени огромни злоупотреби, извършени от Георги Гергов. А специален доклад на тема  „Извършени крупни финансови злоупотреби от лицето Георги Тодоров Гергов" е изпратен преди повече от три месеца лично на министър Цветан Цветанов.   Въпреки това министърът и областният директор на МВР не са предприели адекватни действия за защита на обществения интерес. Причината може да бъде само   политически чадър,  който управляващата партия  разтваря над назначения червен олигарх.  Доказателство за това е и фактът, че заместник окръжния прокурор на Пловдив  - Божидара Попова (съучастничка в от герговизацията на Пловдив) отказа да образува досъдебно производство срещу олигарха Гергов във връзка с  подаден сигнал от Яне Янев за финансови злоупотреби, част от които е и сделката за Панаира. Защо Борисов още в началото на мандата си побърза да отиде в Пловдивските панаирни палати и да потупа Гергов по рамото още не е ясно?   По този повод Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост"  заявява категорично, че ще обжалва прокурорското постановление на Районна прокуратура - Пловдив във връзка с прекратяване на производството срещу Георги Гергов.

РЗС счита, че Гергов продължава, необезпокояван от новата власт, да осъществява  и да се възползва от престъпни икономически и финансови схеми, за които РЗС ще сезира и  Главния прокурор в кратки срокове. Сред тях е дейността на смесеното публично-частно дружество „Пълдин тур инвест" АД.   Политическият съвет на РЗС призовава директора на НАП да не си затваря очите пред безобразията на пловдивския олигарх Гергов и незабавно да изиска данъците, които Гергов дължи на държавата в особено големи размери.   В началото на идващата седмица група народни представители от РЗС ще проведат среща с директора на НАП, за да го запознаят с нови закононарушения на Гергов и присъдружните му фирми."


Вчера Яне Янев попита и министър Трайков как върви разследването на приватизацията, при която държавата се е "самоизпързаляла" - по думите на самия министър.

Трайков е обявил, че ще заведе дело, от което да стане ясно как се е трансформирал капиталът на Панаира.

Припомняме, че още преди 5 месеца бе обещано да се направят някакви стъпки за изясняване на положението, но нищо не се прави.

Известният вече на всички институции доклад, писан от бивш служител на пловдивската икономическа полиция, също се подхвърля като горещ картоф.

Очевидно всички чакат знак от Бойко Борисов.

Откъм панаира обаче идват слухове от служители на Гергов, че двамата са се разбрали и изненади няма да има.

Рано или късно обаче някой трябва да каже къде е истината. Може би от това зависи до голяма степен и политическото бъдеще на ГЕРБ - поне в Пловдив.

Източник: ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 43
17.06.2010 »
16.06.2010 »
14.06.2010 »
21.05.2010 »
16.05.2010 »
11.05.2010 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Аспарух Митков
премахни филтъра

+2
 
 
Схемата е много проста-паричките на Гергов отиват уж за строеж на храмове/изкупва грехове!/,дядо Николай му е приятел и фен,а пък в същото време е биз -бизе и с Бойко Борисов! Всичко се урежда с Божията помощ!!!Тоя комунисто-капиталистически свинар е срам за Пловдив!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Конфликт Израел-Газа
1-ви юни - Ден на детето
Шофьор "лети" със 150 км/ч на пловдивски булевард
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: