ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пълен абсурд: Никой не знае защо десетки коли паркираха на Главната, няма наказани
Автор: Данислава Вълкова 13:16 / 19.06.2023Коментари (7)9520
Прехвърляне на топката между Община и Общинска полиция - общо взето това се случи, след като отправихме въпроси и се опитахме да разберем кой е позволил десетки автомобили да паркират на метри от Главната.

Както Plovdiv24.bg писа, заради провеждащото се събитие "Капана Фест" до Централна поща по цялото протежение от бул. "Цар Борис III Обединител" бяха паркирани доста превозни средства с различна регистрация, дори украинска.

Интересното е в случая, че за да стигнат до Главната, шофьорите са преминали покрай светофар, паркинг, велоалея и тротоар. Смеем да твърдим, че подобно грубо нарушение на закони и наредби се случва за първи път - никой никога досега не си е позволил да паркира толкова много и толкова навътре на Главната улица, при това без да бъде санкциониран нито един от водачите.

При разговора ни с началника на сектор "Общинска полиция" гл. инспектор Тодор Боюклийски той обясни, че шофьорите на тези коли няма как да бъдат санкционирани тъй като няма знак, че това е пешеходна зона.

"Липсва пътен знак, който да указва, че пространството е пешеходна зона, за което съм сигнализирал общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" и те ме увериха, че утре ще бъде монтиран такъв с оглед осъществяване на административно-наказателна дейност безпроблемно".

На наш въпрос дали все пак тези автомобили са паркирани в нарушени инспектор Боюклийски посочи:

"Де юре зоната на улица "Княз Александър Първи" е пешеходна зона, но тук възниква проблемът със санкциите, тъй като, за да се наложи такава, трябва да се наложи с акт за установяване на административно нарушение. Не можем да сложим фиш, защото ВАС излезе със становище, че не може по наредбата на Общински съвет да бъдат налагани глоби по фиш, поради което ни е затруднена административната дейност. Ето защо съставяме актове по закона за движение по пътищата."

Plovdiv24.bg се свърза и с директора на ОП "Организация и контрол на транспорта", за да разберем дали има издадено разрешение автомобили да паркират там в рамките на провеждането на фестивала "Капана Фест". Георги Стоилов коментира, че липсата на знак по никакъв начин не трябва да спира контролните органи да свършат работата си, тъй като Главната улица е пешеходна зона. Той изрази и съмнение, че настилката на Главната е достатъчно подсилена за толкова автомобили и още:

"Трябвало е да има полицаи, за да спират шофьорите, които са искали да преминават оттам, без значение дали има знак, тъй като това не е пътно платно, не е зона за автомобили, а е пешеходна зона изцяло и не е проблемът в това дали има знак, можело е да ги санкционират."

Стоилов изрази съмнение, че може има счупени елементи и заяви, че ще изпрати служители, които да проверят на място какво е състоянието на пространството  около Пощата. 

Директорът на общинското предприятие посочи, още че за събития се издават пропуски на организаторите на подобни събития. Единствено, на което имат право е достъп на техните автомобили да преминат по определен маршрут, да разтоварят или натоварят, каквото трябва и след това да се оттеглят.


Още по темата: общо новини по темата: 2375
27.04.2024 »
26.04.2024 »
23.04.2024 »
22.04.2024 »
21.04.2024 »
21.04.2024 »
предишна страница [ 1/396 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ZdNik
премахни филтъра

+1
 
 
Еми общинарите са го проспали. Но все пак това е показателно, как няма никакви осигурени паркинги в централната градска част. Всички малки и частни такива, се пълнят уикенда и то без да има някакво събитие като "Капана фест". Като искате на такива мероприятия да има по-голяма посещаемост и то не само от хора от града - осигурете паркоместа. То и за тези от града трябва, че с този абсурден градски транспорт си е ужас да разчиташ на него.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: