Приключи Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:08 / 17.12.2014
1545
Служители на Дирекция "Екология и управление на отпадъците" в Община Пловдив наградиха участниците в шестото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците /ЕСНО/, която се проведе в периода 22-30 ноември 2014 г. Тържественото връчване на грамоти и страхотни предметни награди, се проведе на 16.12.2014 г. от 14:00 часа в Община Пловдив.

Идеята на ЕСНО е да популяризира концепцията за предотвратяване генерирането на отпадъци през цялата една седмица, чрез координиране на дейности на територията на цяла Европа и извън нея. За България, национален организатор на ЕСНО e Асоциацията на еколозите от общините в България /АСЕКОБ/, а координатор на местно ниво - дирекция "Екология и управление на отпадъците" в Община Пловдив.

Във връзка с поканата за включване в инициативата, отправена от Община Пловдив до различни организации на територията на общината (администрации, асоциации, бизнес структури, учебни заведения и др.), бяха регистрирани на официалната страница на ЕСНО за България 8 проекта с над 30 дейности, които се проведоха в периода 22-30 ноември 2014 г.

Участие в тази инициатива взеха: ЦДГ "Весела"; ЦДГ "Мирослава"; ЦДГ "Перуника" с филиал "Вълшебство"; ЦДГ "Чучулига"; ДЦДГ "Кокиче"; Клуб "Млад Еколог", при СОУ "Патриарх Евтимий"; СОУ "Константин Величков"; Район "Южен" на Община Пловдив.

Всички те станаха част от мрежа състояща се от различни организации, които активно се включват в популяризиране на идеите за намаляване на отпадъците и да допринесат за една прогресивна концепция на бъдещите издания на Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив
Шофьорка самокатастрофира на "Асеновградско шосе"
Пловдивско училище с голям успех


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).