Представят професионалната реализация на студенти от ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:35 / 23.02.2015
1738
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Бъдещата професионална реализация на завършващите бакалавърската програма "Социология на правото, икономиката и иновациите" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще бъде представена на пресконференция утре, 24 февруари, от 12:00 ч. в Заседателната зала на Ректората.

Специалността се администрира от Катедра "Приложна и институционална социология" към Философско-историческия факултет на ПУ. А екипът социолози, които реализират модерната бакалавърска програма, включва доц. д-р Иван Чалъков, доц. д-р Иво Христов, доц. д-р Мирослава Радева, доц. д-р Сийка Ковачева, проф. дфн Георги Каприев, доц. д-р Антоанета Дончева, гл. ас. д-р Тихомир Митев, гл. ас. д-р Светослав Славов, гл. ас. Донка Кескинова, ас. д-р Мартин Иванов. 

Всеки от изброените преподаватели ще присъства на пресконференцията, за да представи своята дисциплина и практическата подготовка по нея, която студентите придобиват по време на обучението си.

От три години в Пловдивския университет се подготвят студенти, които съчетават социологическата експертиза със сериозна подготовка в икономиката, правото и политиката. Обучението се води по няколко специализиринаи блока и включва три летни практики. Акредитираният прием по специалността е 50 души.

Този нов, широкопрофилен тип социолози отговоря на потребностите на пазара на труда и цели реализация в сферата на предприемачеството, корпоративното управление, общинските и регионални власти, държавната администрация, пенитенциарните институции, синдикалните организации, НПО-сектора, подготовката и управлението на проекти по европейски и национални социално-икономически и научни програмии.

В рамките на пресконференцията преподавателите, които са и утвърдени имена в своята област, ще представят също и вижданията и коментарите си за актуалното състояние на тенденциите в развитието на ключови области на обществения живот. 

Сред разглежданите теми ще бъдат политическото положение и неговото развитие в контекста на променящата се геостратегическа ситуация, системната неспособност на българското общество да отговори на предизвикателствата на глобалното затопляне и свързаните с него катаклизми, ситуацията в енергетиката и нейната зелена алтернатива и др.

Поканени са и бивши възпитаници на катедрата, които ще споделят своя опит с настоящите студенти и приноса на социологията за успешната им професионална реализация.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).