ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Предложиха към фишовете за скорост да има писмо, написано от роднини към загиналото им дете
Автор: Диана Бикова 14:28 / 22.05.2024Коментари (12)6586
©
Инициативата "Написах ти писмо. Ти закъде бързаш?" да се проведе и в Пловдив, предлага Сдружение "Ангели на пътя", което обединява семейства на загинали при ПТП от цяла България. Предложението е в Пловдив да се поставят билбордове с лицата на загиналите деца, а към фишовете за превишена скорост да има писмо, написано от майки, сестри, бащи до загиналото им дете и последните им думи към него.  

"Това е един шок за тези, които получават писмата с фишовете за превишена скорост, защото те са много лични и доста шокиращи. В Пловдив има доста случаи на загинали при ПТП, затова дойдохме на тази среща - да продължим да казваме какви са ни исканията" - каза пред камерата на Plovdiv24.bg създателката на сдружението Петя Иванова.

"Ангели на пътя" се бори за законодателни промени, сред които е криминализирането още на първия тест за алкохол и наркотици, а когато управляваш пиян или дрогиран и настъпваш газта докрай, да се води умисъл. 

Иванова припомни, че благодарение на непрекъснатите протести в София се стигна до приемането на решението за отнемане на автомобилите на пияните и дрогираните. Предстои прецизирането, но от сдружението ще настояват и на джигитите на пътя също да им бъдат отнемани автомобилите.

От сдружение "Спаси Пловдив" поискаха да се криминализира шофирането със скорост над ограничението за града 50 км/ч. "Ако карате над 100 км/ч в града, вие сте потенциален убиец. Смятаме, че това ще стресне много от някои хора, които се мислят за безсмъртни. Обръщам се към тях: Карайте внимателно, животът е безценен!" - каза председателят на сдружението Асен Костов.



Още по темата: общо новини по темата: 50
15.06.2024 »
11.06.2024 »
01.06.2024 »
30.05.2024 »
29.05.2024 »
28.05.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази сутрин един Шумахер със Екласа,замалко не събра на купчина няколко коли.На новия надлез на скобелева майка,посока Ягодово.
0
 
 
поредната организация, която има за цел да назначи 10 малоумника на големи парички, финансирана от нас данъкоплатците. Финалния и продукт са 5 6 клипа, флаерчета и няколко борда за няколко милиона най-вероятно. Класик бг решение.
0
 
 
Разни сдружения и фондации се опитват да свършат работата на държавата и КАТ. Институциите, които трябва, никаква не я вършат по превенция, а само се крият в храстите. АПИ - тотално зле положението. Качество на пътищата - абсурдно. И това са едни от най-скъпите пътища (ремонти) в цяла Европа. Всичко е само да се усвоят едни пари от "наши Фирми"
+1
 
 
Моята идея беше най-добра. Да отидат да работят в моргата да мият трупове, да помагат като санитари. Това е най-доброто.
0
 
 
Няма как малоумник, който превишава скоростта, да се трогне от подобно писмо.
0
 
 
Скоро ще се криманилизира притежанието на шофьорска книжка, щото всеки с книжка като се качи на колата и вече с евентуален умисъл може да направи ПТП.
+1
 
 
Не знам дали това ще сработи. Всичко опира до ненаказуемост, съвестта липсва...Днес едно пичлеме, на Пазарджишкото шосе изпреварваше колите с бясна скорост и хвърчеше право срещу мен...още си плюя в пазвата. И това келеме ще се стресне от думите на опечалените майки? Той се чувства като Бог и решава кой да живее и кой не! Дали би си го позволил в гръцко? Със сигурност НЕ! Значи пак опира до прилагане на закона, а не до измисляне на нови.
+2
 
 
Като сме тръгнали така да върнем и табелките "Образцов дом"а ?!?!?. За 200хил км стаж зад волана имам 3-4 глоби за превишена скорост и всичките са на хранилки в кучи г*з на някоя махала в планината при това с превишение не повече от 10км/ч (50лв макс) Получаването на такова писмо само ще ме мотивира да обжалвам нелепите глоби на тумбаците дето слагат триногите не където е нужно а където най-бързо ще си достигнат квотата за месеца.
на 22.05.2024 г.
+1
 
 
И аз съм на мнение , че поредната глупост ... И това : "...на решението за отнемане на автомобилите на пияните и дрогираните..." промени ли нещо - напротив - излишни дела , пълни депа с коли , които най-често се използват именно от такава недялана младеж , които има роднини в съотвените служби... Не, това е начина на решаване на дадения проблем : Нужно е просто КАТ да си вършат поне 10 % от работата и ще видите , че всички подобни случаи ще паднат с над 50 % ...
+2
 
 
Предлагам на банкнотите да сложат охранените тумбаци на Пеевски, Борисов, Христо Иванов и Асен Валиев....да се гледа кой какъв келепир е видял! И така ... периодично да се сменят с новите охранени лица на прехода/промяната!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мюсюлманите честват Курбан байрам
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
Европейско първенство по футбол 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: