ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Позиция на Хиполенд относно публикация в Plovdiv24.com
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:22 / 24.07.2014Коментари (8)12944
©
Уважаема редакция на Plovdiv24.com,
Вчера, 23.07. 2014г., 9.25 часа бе публикуван материал, озаглавен "Пловдивчанка: Бързо ти прибират парите, а после?", съдържащ сигнал на разочарована пловдивчанка по повод покупка в нашия обект Хиполенд в Мол Пловдив. Смятаме, че сигналът на Вашата читателка съдържа подвеждаща информация и тенденциозно тълкуване на фактите, което цели да урони имиджа на компанията ни и да срине доверието на хиляди наши клиенти. Бихме искали да изложим и нашата гледна точка. 

Ето каква е ситуацията в действителност. Да, клиентката е закупила описания в сигнала й продукт от Хиполенд в Мол Пловдив на 12.07. 2014г, след 9 дни се появява дефект и на 20.07.2014г. дамата действително посещава магазина ни и прави рекламация. Както самата клиентка твърди, рекламацията й е приета по надлежния, описан от Закона за защита на потребителите ред. В същия този ЗЗП, който управлява нормативно отношенията продавач - купувач в търговията на дребно, случаите на приемане и разрешаване на рекламации, са описани ясно, за справка чл. 112, 113, 114. Проблемът е, че претенциите на дамата са неправомерни. Целенасочено и арогантно тя обвинява Хиполенд, че, цитирам, "....бързо й прибира парите/???/ и "...ни оставиха да си тръгнем без количка и без даже да ни върнат парите". Подчертаваме, че в случая Хиполенд е процедирал изцяло според разпоредбите на ЗЗП, който ясно е указал при какви случаи се сменя продукт и при какви се връща платената за него сума. Нещо повече! Тъй като разбираме неудобството, което създава у клиентите ни 30-дневният, предвиден от закона, срок за ремонт, ние правим всичко възможно ремонтът на дефектирала стока да се извършва максимално бързо, като настояваме пред нашите доставчици това да се случва в рамките на не повече от 10 дена. На клиентката е била предложена оборотна количка, което ние не сме задължени да правим, която тя е отказала. Е, добре, Хиполенд ли е виновен в случая, че клиентката си е тръгнала без количка, оставяйки дефектиралата за ремонт? Отговорно заявяваме, че всички наши оборотни колички внимателно се почистват след ползване от клиент и досега не сме имали нито едно оплакване от какъвто и да било характер. Напротив, дори сме имали и случаи на запитвания от клиенти да задържат оборотната количка, което е доказателство за тяхното добро състояние и функционалност. 

В заключение, въпреки тенденциозните изводи, които прави разочарованата пловдивчанка, всъщност сигналът й доказва, че Хиполенд е коректен търговец, който стриктно спазва законите и държи както на доброто си име, така и на всеки свой клиент. 

Из ЗЗП:
Чл. 112. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.
Чл. 113. (1) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.
(2) (Предишна ал. 1 - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.
Чл. 114. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните
възможности:
1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;
2. намаляване на цената.
(2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се
поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на duhku4e
премахни филтъра

+17
 
 
В Лондон си купих лаптоп от верига магазини като нашите Техно.... . На следващият ден видях едва забележими, само в определена позиция, изгорели /или повредени бяха/ няколко пиксела в единия ъгъл на матрицата. Отидох веднага в магазина само с касовата бележка, без опаковката и другите неща вътре. На определен за рекламации щанд, служителят видя дефекта, сигнализира където трябва и след 5 минути ми дадоха друг нов лаптоп от същия модел и ми пожелаха приятен ден. Нямаше ''ама ти си го счупил...'', ''ще го пратим в сервиза за 30 дни ...'' и т.н. Това у нас май скоро няма да се случи...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: