Пловдивски криминалисти неутрализираха схема за трафик на чужденци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:58 / 25.11.2014
2422
Схема за трафик на чужди граждани е неутрализирана от криминалисти на ОДМВР Пловдив. Като съпричастни са задържани трима участници в схемата - Н.Ю. /52 г./ от Пловдив, Р.И. /32 г./ и И.Х. /38 г./ - двамата от София.

Продължават оперативните действия по издирването на техния съучастник И.С. /40г./ от с. Мулдава. В хода на оперативните действия, реализирани вчера на територията на Асеновград, криминалистите претърсили склад в промишлената зона на града. 

В едно от помещенията те открили 29 чужди граждани, представили се за сирийци на възраст между 18 и 56 години. Всички те били без документи за самоличност. 

В района са установени и ползваните от задържаните българи микробус "Фиат" и леки автомобили "Пежо", "Ауди" и "ДЕУ". 

По първоначални данни в началото на септември в Турция Н.Ю. и И.С. получили оферта от турски гражданин да участват срещу заплащане в канал за нелегален трафик на имигранти в България. 

Задачата им била на предварително уговорено място край Асеновград да посрещнат чужденците, които пътували в микробус с хасковска регистрация и да ги настанят в наетото складово помещение. Ролята на двамата столичани била да придвижват чужденците към различни точки в страната, установили разследващите. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.281ал.1 от НК, а материалите са докладвани в Районната прокуратура. Работата по изясняване на престъпната дейност на задържаните продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).