Пловдивски експерти поемат управлението на престижен европроект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:59 / 11.07.2014
1211
Експерти от Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия - Пловдив бяха избрани да поемат управлението на престижен европейски проект в професионалното обучение в областта на туризма. Нашите специалисти ще координират цялостната работа, като са ангажирани да финализират и самия проект. 

Това решение бе взето по време партньорска работна среща в холандския град Шерпензеел по проекта" INTEGREEN - "Интегриране на зелена алтернатива в ПОО за сектора на услугите" по програма "Учене през целия живот", на която присъстваха представители на партньорите от България, Кипър, Холандия и Великобритания. 

Пловдивските експерти поемат ролята на координатор на проекта за сметка на представителите на Испания, които досега го ръководеха, но се отказват заради техни организационни проблеми.


"Това е голямо признание за българската страна в проекта, но и голяма отговорност. Вярно е, че е и предизвикателство за нас, затова искрено се надяваме да се да се представим на ниво и да финализираме проекта успешно", коментира Изпълнителният директор на Агенция за регионално развитие - Пловдив Александър Тонков, който ръководи проекта от българска страна. 

По време на партньорската среща в Шерпензеел бяха обсъдени всички въпроси, свързани с изпълнението на проекта. 

"Беше отчетен ефектът от проведената международна работна среща от партньора по проекта PLATO от Лимасол - Кипър, която целеше да илюстрира "къде и как да се прилагат зелените екологични умения" в областта на туризма.

Дейностите по разпространение на проекта и продуктите са в съответствие със стратегията и плана, разработени от българския партньор. Срещата в Холандия по проекта бе много важна като последна по партньорството, защото на нея бе представено и постигнатото въздействие от проведените досега обучения в областта на туризма", обясни Тонков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).