ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски адвокат: Въпрос на време е да стане нещо непоправимо
Автор: Диана Бикова 09:27 / 24.02.2023Коментари (12)65575
©
Даваме думата на известен пловдивски адвокат. За какво по-точно става дума - разберете сега:

Ситуацията с големите кучета, които са разхождани в нарушение на закона - без намордник и къс повод, е напът да ескалира отново, след като питбул е нахапал мъж и кучето му, а от полицията казали на съпругата на пострадалия да им се обадят, ако намерят собственичката на агресивното куче. 

След последния подобен случай преди няколко години мерките в Пловдив бяха затегнати и отговорните институции следяха стриктно за изпълнение на закона. С течение на времето ограничанията се разхлабиха, за да се стигне до сегашния  инцидент. Ето какво коментира по темата известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев

"Млад мъж е нахапан зверски от питбул в центъра на Пловдив. Стигнало се е до сериозни операции, за да се спаси ръката. Това съобщиха по Нова тази сутрин. От полицията му казали да си потърси собственичката на питбула сам и да им се обади, ако я намери.

Не знам какво да кажа. Проблемът с големите кучета е огромен. Задължително трябва да са с намордници при разходка, но аз досега куче в Пловдив с намордник не съм видял. Това изискване не се изпълнява от собствениците на тези кучета. Нещо повече - опитайте се да попитате собственик на подобно куче защо го разхожда без намордник и ще видите насреща такава агресия, че ви е бедна фантазията.

Страшно е просто. Особено в района на Гребната база и някои от парковете. Там не просто ги разхождат без намордници, но дори често кучетата са пускани и без повод. Правят си каквото искат. Досаждат и преследват спортуващите и разхождащите се, доста агресивно впрочем. Често обект на подобно отношение са майки с колички и малки деца.

И не знам защо този проблем се неглежира. Трябва да стане някаква трагедия ли?! А нещата са прости: проверки и глоби и то ежедневно. Какво толкова сложно има. Но няма нито проверки, нито глоби. Кучетата са важни и аз съм имал, но мисля, че хората са не по-малко важни.

Сегашното положение повече не бива и не трябва да се толерира. Не ми се иска да го казвам, но въпрос на време е да стане нещо непоправимо, ако сегашното положение не се промени."


Още по темата: общо новини по темата: 68
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
10.02.2020 »
07.07.2019 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на rebels
премахни филтъра

+6
 
 
Кучкарите не разбрахте ли че не може да си пускате кучетата да се разхождат където Ви падне? Има си места заградени обозначени където може да ги пускате не, може в големите паркове и междублокови поляни където постоянно преминават деца и възрастни да си пускате кучетата и да казвате спокойно то нищо няма да ти направи... Има си закон като както карате автомобилите трябва да спазвате закона за движение по-пътищата така ще спазвате и закона за домашните си любимци! Спортувам си аз в Лаута парк и пред мен бяга на 20 метра жена и от нищо то изчака едно огромно куче и започва да я гони и я събори и захапа на земята, чу се някъде от гората едно свирене от стопанина който никой не видя и кучето дим да го няма, тая жена трепери 20 минути не можем да я успокоим а "стопанина говнар" избяга. Лично такъв стопанин бих му избил зъбите и бих го наритал заедно с кучето му. Разберете че не може да си правите каквото поискате и в същото време да искате нещо от тая държава и да има закони. Да не говорим че навсякъде си изхождате домашните любимци и никой нищо не чисти, няма ходим в лайна изроди... Няма 10% от тия дето си разхождат кучето и си чистят преди поне се оглаждаха ако някой ги види си чистиха сега даже и пред 100 човека изхожда се кучето и подминава, ами вие сте отрепки и изроди който сте същите като кучетата Ви живеете в лайна. Безотговорните стопани са толкова много че няма какво да се направи освен да се ритат навсякъде където не си спазват законите... Аз също съм с куче и никога не съм си позволил да го пускам на нерегламентирани места, винаги е с повод и намордник! Като искам да имам куче ще спазвам предписанията за обществения ред ако ли не няма да си взимам куче! Гадно му било на кучето искало да ходи пречи му, ами тогава да си стои във вас и да гледа през прозореца! Ся някой умник ще напише ама много крайно говориш ами то има ли нещо дето се спазва? В тоя Пловдив всичко е толкова затънало че няма на къде повече, културата на шофиране и движението по пътищата е ужасно заради "неадекватни водачи" същото е и с кучетата заради "неадекватни стопани" както и с всичко друго. Време е да се научите да живеете в културното общество ако не и не възприемате съжалявам ама Вие не заслужавате нищо друго освен бой и е*ан! Айде много Ви здрави за всички дето ще се припознаете в този коментар като водачи на автомобил дето само Ви свирят и Ви псуват и за всички стопани на кучета дето не спазвате никакви закони и предписания и не си чистите след кучетата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: