Пловдивската опера кани на баладична вечер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:05 / 16.12.2014
1367
В навечерието на най-красивия празник - Рождество Христово, пловдивчани ще могат да се насладят на едно красиво и мечтателно музикално събитие - "One Ballad Night Symphony. Концертът на джаз певеца Петър Салчев и симфоничния оркестър на Държавна Опера Пловдив е днес 19 часа в Дома на културата "Борис Христов". Диригент Константин Добройков, а специален гост е Мирослава Кацарова.

Eдни от най-красивите баладични теми, останали в историята на музиката, написани от класиците на съвременната популярна и джазова музика, звучат в концерта "One Ballad Night Symphony" .

Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си. Така най-синтезирано може да се обобщи посланието му. Негов автор е Петър Салчев - един от водещите джазови изпълнители у нас. 

Музиката в концерта е на ръба на жанра - част от пиесите са джазови, има и теми от други жанрове. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми като My funny Valentine, How deep is the ocean, Slow hot wind, Amapola.

За повече джазово настроение зрителите ще бъдат посрещнати с чаша вино - комплимент от Винарско имение "Драгомир".

За първи път родителите могат да дойдат с децата си на концерта, вместо да се притесняват на кого да ги оставят да ги гледа. Пловдивска опера въвежда интерактивни музикални занимания за деца "В дома на Госпожа Опера". 

В уютна зала в Дома на културата малчуганите ще се запознават с музикални инструменти, ще слушат изпълнения на талантливи връстници и ще гледат музикални филми в компанията на Госпожа Опера и аниматори, докато техните родители посещават концерт или опера в Голяма зала.

Билети за "One Ballad Night Symphony" се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в мрежата на eventim.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).