ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка с шокиращ разказ: Кремираха баща ми заради Covid-19, на следващия ден обявиха, че тестът му е отрицателен!
Автор: Диана Бикова 09:18 / 29.08.2020Коментари (24)20567
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с медията ни, за да разкаже през какво е преминала заради противоречиви тест за Covid-19. Публикуваме историята без редакторска намеса:

"Имам проблем, който не знам как да разреша и сметнах, че е най-редно да се консултирам с вас. На 31 юли се свързах с ваш колега, защото отказаха да приемат татко в "Св. Пантелеймон". Държаха го 3-4 часа с отрицателен PCR тест, отрицателен бърз тест, рентгенова снимка в спешното на Пещерско шосе и казаха, че няма да го приемат, защото нямат места и казаха, че са говорили със "Св. Пантелеймон" да го приемат там. Там също ни държаха още 2 часа преди да го приемат, свързах се с ваш колега и той помогна да приемат татко.

Оттам започва ходенето по мъките. На шестия ден след престоя в болницата на баща ми му се прави втори PCR тест, който ми обявиха чак към 7-7.30 часа вечерта, че е положителен. Преди това майка ми се обади и каза, че някой от РЗИ й е звънял и аз още в 15 часа помолих лекарката д-р Балян да провери какъв е теста. Вечерта казаха, че тестът е положителен и в 22.30 ч. баща ми го транспортираха в "Св. Ана", а мен ме изпратиха по живо по здраво да се прибирам незнайно с какво и как, оставиха ме пред болницата. 

По епикризата на д-р Балян и по състоянието, в което беше баща ми, защото аз бях с него през тия 6 дни в болницата, той беше в добро състояние, нямаше температура повече, защото го приеха с двустранна пневмония и с температура. За тези шест дни температурата спадна, нямаше кашлица, започна да се храни нормално, даже и да капризничи какво иска и не иска. Изпратиха го в общо добро състояние в "Св. Ана". След линейката отидох с такси дотам и му оставих нещата. 

На мен ми наложиха 14 дни карантина, защото съм била контактна с него. Само че на 12 август го изписват от "Св. Ана" и го пращат в Инфекциозна болница интубиран, в много лошо състояние. В 4 без 15 са го транспортирали, в 5 часа е починал, в 9 часа ми се обадиха. На следващия ден обаче от "Св. Ана" се обаждат и казват, че тяхния тест за Covid-19 е бил отрицателен. Има нещо нередно, как така за пет дни 84-годишен човек се излекува от ковид с една кама́ра придружаващи заболявания?

В документацията, която ни издадоха от "Св. Георги" - Инфекциозна клиника, пише, че е с Covid-19. Вследствие на това ние бяхме в карантина и не можем да си позволим погребение навреме и семейството взехме решение да го кремираме, за да го погребем след като е свършила карантината. Решението, което взехме, беше когато още не знаехме, че има отрицателен резултат. Още на другия ден са го кремирали, макар да знам, че доста време се чака и ги държат в камери. Обадихме се в агенцията да не го кремират, че теста е отрицателен, но те казаха: "Ами ние вече го кремирахме". 

Аз си направих тест, за да мога да отида на работа, след като съм отсъствала дълго време и има заболял в семейството. Този тест се оказа положителен. Преди това, на 27 юли, по повод на това, че трябваше да тръгна на санаториум в Несебър, си правих ELIZA тест, който показа, че имам среща с този вирус, имам образувани антитела, но тестът ми е отрицателен, не съм носител на заболяването. Сега втори път съм в карантина като болна. Съответно, майка ми един път беше в карантина, защото е контактна с баща ми, сега пак е в карантина, защото е контактна с мен и аз се грижа за нея. Сестра ми остана по-настрани, за да не се смесваме.

За мен има нещо, което не е наред. Седим в къщи вече цял месец, никой не може да ми даде някакво реално обяснение. Изпратих сестра ми да търси теста от пробата във Втора градска, д-р Балян каза, че не знае в коя лаборатория е направен. Как може болницата да не знае с коя лаборатория работи?! 

Обадих се в РЗИ и оттам ми казаха, че пробите и от "Св. Пантелеймон", и от "Св. Ана" са пратени в "Каспела".  И положителната, и отрицателната проба са правени там. Сестра ми отиде в "Каспела", един час я мотали и накрая й казали, че между 4 и 14 август на такова лице не са носени проби за изследване за PCR тестове. Казали й да изчака главната лаборантка, която единствена имала достъп до системата, а тя пък й казала да отиде да си търси изследванията в "Св. Пантелеймон" и в "Св. Ана", защото от лабораторията неможели да дадат никаква информация и резултатите от тези тестове на хартиен носител. 

Майка ми също има един отрицателен PCR тест. Тя е на 84 години, аз трябва да се грижа за нея, знаете ли какво ми коства това? Първо да сме в отделни стаи, второ - тя е трудноподвижна и за всяко ядене, ходене до тоалетна се слагат маски, пръска се навсякъде, всичко се маже, защото, не дай си Боже, да съм болна и да разболея и нея, става още по-страшно. Загубих баща ми, не искам да загубя и майка ми! 

Много съм притеснена и изнервена и търся някой да ми даде някакъв реален отговор на всички въпроси, които зададох! Всеки вдига раменете и казва: "Ми не знам, не съм запознат със случая". В крайна сметка кой е запознат със случая и какво трябва да направя?!"

Името на жената се пази в редакцията ни. Очакваме официалните институции да вземат отношение по казуса!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Nina Neli
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: