ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Докога в България ще имаме само задължения?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 08.05.2015Коментари (58)13281
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Огорчена пловдивчанка се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже:

"Здравейте! На 6 май се сблъсках с поредния абсурд в т.н. наша държавица и за пореден път си задавам въпроса дали ще имам сили да си изгледам детето в тази държава, която вместо майка е зла мащеха както за нас, така и за наследството, което оставяме. 

От Пловдив съм и ми се наложи да ползвам градски транспорт по линия 25 в сряда, 06.05.2015 в 18.45.

Качих се в автобуса с регистрационен номер PB 8315 AB заедно с дъщеричката ми, която е на 1,3 г. и бяхме без детската количка. 

Чакахме автобуса на последна спирка - АПК "Тракия", където правят и престой. За голямо наше учудване той не спря на спирката, а направи обратен и спря след около 300 метра под едно дърво, при което на мен ми се наложи заедно с детето да пресека натоварения булевард, за да отида до автобуса. 

Когато минаха покрай нас, видяха, че се суетим и че ще се качваме, но въпреки това не се трогнаха от малкото дете и т.н., а отидоха и паркираха под едно дърво, след което шофьорът и кондукторката слязоха да пушат. 

Качихме се и след тръгването на автобуса дойде кондукторката и аз й дадох 2 лева. Билетът в Пловдив е 1 лев и очаквах да ми върне 1. Тя ме попита имам ли карта за детето и аз с недоумение попитах за каква карта става въпрос. 

Тя ми каза че трябва да имам карта, след което ми скъса два билета и ми ги подаде. Отказах да взема билетите и й казах, че искам да си получа парите и да сляза. 

Тя отказа да ми ги върне. Страшно се афектирах, защото, откакто имам дете, ми се налага да пътувам за трети път с автобус на градския транспорт и до момента никой не ми се искал пари за детето или ми е казвал, че трябва да имам някаква карта.

Също така мисля, че предварително трябва да ме предупреди, че ако я нямам въпросната карта, трябва да заплатя един лев и аз, ако съм съгласна да потвърдя или съответно ако не съм, да кажа, че няма да платя и да сляза. 

Дамата обаче ми остави билетите на седалката и замина към началото на автобуса. Взех си детето на ръце и отидох при нея, като й давах билетите с молба да ми върне парите. 

Тя категорично отказа. Казах й, че искам да сляза от автобуса и че не желая да плащам за детето, защото не ме е осведомила предварително за въпросната карта, както и за това, че дължа 1 лев за билет.

Автобусът спря на спирка, където се качи един пътник, който беше и единствения в автобуса. Спорът между мен и кондукторката продължи. Шофьорът чакаше, без да тръгва. 

В един момент й каза да си вземе билетите и да ми върне парите, за да сляза, но тя отново отказа.

Автобусът тръгна и аз продължих да споря с нея. На следващата спирка слязох - за съжаление с два скъсани билета и 2 лева по-малко.

Така от смешните 35 лева "детски", които детето ми получава от "Държавата", 1 лев отиде за билетче за градски транспорт. 

Поредната несправедливост и поредната наглост от страна на хора, които няма да получат наказание за това, защото системата е такава, че дори не знам на кого да се оплача и с кого да споделя за случилото се... 

Задавам си въпроса трябва ли някаква дама да ме унижава и тъпче по подобен начин, да ми взема от парите и аз да не мога да направя нищо?

Докога в България ще имаме само задължения, но не и никакви права - ние, простите хорица?

Кога тази държава ще почне да се грижи за децата си, а не само да се чуди как да ги изпрати на терминал 1, 2 и т.н.?

Моя ли е грешката, че детето ми не се е родило с карта за градски транспорт? Може би трябва да изкараме пълна документация - карти за БДЖ, за градския транспорт в различните градове и всякакви възможни карти за навсякъде и детето ми да ходи с пълен набор документи, за да сме сигурни, че няма да го таксуват и някакви кондукторки да му вземат от скромните 35 лева детски, отпуснати от държавата?

А може би най-голяма ми грешка е, че съм избрала да се роди в България..."

Припомняме:

В Пловдив, както и в цялата страна, и децата до 7 години, включително и бебетата, трябва да имат поименни карти за градския транспорт, които са безплатни. Това гласи постановление на Министерския съвет от 2012 година.

Целта на решението е да се гарантира застраховката на малките деца при пътуване в градския транспорт.

Картите в Пловдив вече се издават в бюрото на бул. "Княгиня Мария Луиза". За издаването на подобна карта е нужно родителите да носят акт за раждане на детето и негова снимка. Представянето на картите в автобусите става задължително от 1 ноември 2012 година.


Още по темата: общо новини по темата: 332
16.04.2024 »
08.04.2024 »
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Bo Dishlyanov
премахни филтъра

0
 
 
Кога ще разберете че картата на детето е неговата застраховка и ако то няма, билета се явява такава. Ако се сличи нещо с него ,пак ще мърморите че никой не поема отговорност при превоза. Картите са безплатни и спрете да марзелувате ,като втора година не си вадите. Не съм разбрала вече не минава като номер.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: