ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин ходи две години по мъките, след немарливост на ОП "Градини и паркове"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:18 / 02.09.2023Коментари (4)12474
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,  за да сподели за проблем, за който е сигнализирал преди две години на компетентните институции в лицето на администрацията и кметът на район "Южен" и общинското предприятие "Градини и паркове". След две години ходене по мъките, ето какво ни сподели той:

Здравейте, пише Ви Ваш редовен читател. Искам да алармирам екипа на медията за немарливост проявена от община "Южен".

Преди две години (през 2021) забелязах, че, дърво което се намира на общински тротоар, е развило голяма коренова система и надига оградата на собствения ми имот в район "Южен". Отидох в общината и подадох сигнал, че е необходима санитарна сеч. След няколко месеца получих писмо, което съм приложил към този сигнал. В писмото се излага тезата, че трябва да се извърши почистване на короната и евентуално при извършване на ремонт на тротоара да се премахнат корените.

От писмото може да се заключи, че ОП  "Паркове и градини" трябва да извършат оформяне на короната и т.н. През настоящата 2023 г., две години след отговора, никакви действия не са предприети и това дърво продължава да завладява тротоара, който е неизползваем (прилагам снимков материал).

Отидох отново в Община "Южен" и попитах, кой отговаря за санитарната сеч и тези дейности. Насочиха ме към г-н Михайлов, позвъних с идеята да си уговорим среща, след настоятелно звънене ми вдигна жена, без да се представи ми обяви, че този господин работил само сутрин, попитах я точно на каква длъжност е, след което не получих категоричен отговор.

Съгласих се да дойда сутрин да го търся в работно време, но пак ми се каза че, можело да не го намеря, най-сигурно било да го дебна точно в 8:30 пред сградата на общината. Явно този господин е с особено работно време.....

Служител на общината опита да си "измие ръцете" с ОП "Паркове и градини", като ме убеждаваше, че те са виновни, за създалата се ситуация. Констатирал съм следното, дървото е голямо и е завладяло изцяло тротоара, не е извършвана санитарна сеч с години, дървото е опасно със сухите си клони, кореновата му система е нарушила цялостта на оградата ми, то се намира върху общинска собственост!

В Пловдив сме свидетели как се режат здрави дървета, а тези които, действително имат нужда от санитарна сеч, се неглижират!

Благодаря за вниманието, моля дайте гласност на тази поредна апатична проява на Община "Южен".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на go_play
премахни филтъра

0
 
 
Как точно се свързвате с ОП Градини и праркове, че просто ми е много интересно!? На посочените телефони в сайта съм звънял поне 20 пъти, никога не са ми вдигали! На писмена комуникация по мейл също не отговарят! Последно успяха да свършат нещо след сигнал през районната община (Такия), при поредният ми опит и това не помага. Явно въпросното общинско предпирятие си кара по предварителен график и подобни сигнали потъват в пространство-времето! Работата им е крайно незадоволителна, нямам идея по каква причина! Най-малкото може да се въведе система за регистрация на сигналите и да се действа по давност (по ред) ако изключим спешните сигнали. Явно не им стига ресурс, но отношението е наистина несериозно и неглежирано!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
БК Академик Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: