ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани припадат в градския транспорт: Стоиш прав и умираш в буквалния смисъл
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:41 / 23.07.2023Коментари (6)9638
© Plovdiv24.bg
В редакцията на Plovdiv24.bg всеки ден получаваме сигнали за положението в градския транспорт и неработещите климатици при над 40-градусова жега навън. Пловдивчани са наистина много изнервени и се надяват някой да чуе гласа и жалбите им. Публикуваме няколко от техните сигнали, които са повече от красноречиви в ситуацията:

Здравейте,

Моля, да публикувате настоящото писмо. Около 17.10 часа, линия 36, пътуваща в посока "Кючука", от стадион "Христо Ботев". Автобусът е тип щъркел - малък, пълен с връщащи се работници, между които и аз вътре. Климатик НЯМА! Въздух липсва. Стоиш прав и умираш в буквалния смисъл. Потта се стичаше по челата на хората, между които и възрастни. До мен младо момиче, заедно с друга жена, вероятно колежки обсъждаха работния ден. Бях се загледала на някъде и изведнъж чух трясък, хората започнаха да се притичват на помощ, да носят вода и кола. Оказа се, че момичето припадна. Прилоша й. Слабо, високо момиче, без видими черти на заболяване.

Питам аз - кой допуска щъркели по линия 36 да се движат в час пик, когато същата линия прибира работещите. И как е допустимо без охлаждане да извършва дейност този автобус.

Моля да се обърнете вие като медия към отговорните лица по тази линия, включително и към кмета по транспорт, за да дадат така неотложния отговор на зададения въпрос!

Благодаря предварително.

Ето друг наш читател какво споделя:

В 10.00 часа се качих от централна гара в градски транспорт 20 регистрационен номер СВ6554ТХ, който използвам постоянно, за да отида на работа време.

След като се качих в автобус N 20, имаше много хора, от които 70% бяха възрастни хора, а аз съм на 31 год. Защо казвам това ли? Защото навън беше 35 градуса, а в автобусът поне 40-41 градуса никакъв климатик не беше пуснат, само стъклата които са явно мода в градския транспорт на Пловдив са отворени, както и вратата за пътници, че да влезе въздух.

Невъзможно е такова пътуване, тези стари хора бяха като в сериал с ветрила все едно са на море, изнервено е положението при такова пътуване. Уж има органи, които следят за нередности, явно следят само кой си е купил билет и последно ще кажа - Пловдив европейска столица на културата.

Ето още един:

Докога няма да има градски транспорт в Пловдив?! Докога ще търпим тази извратения в т. нар. "градски транспорт" Пловдив?! Превърнаха ни в провинция! Нормално ли е да чакаш линия 37 - 1 час  +...

Всички други линии минават по 2 и 3 пъти за това време! Европейска столица на куково лято! Нормално е, след като плащаме данъци и всичко, да имаме градски транспорт, но уви за Пловдив той е само мираж...

Целия град е заложник на 3 превозвачески фирми и хич не ги е еня! Мръсно, неработещи климатици, карат те като чувал с картофи или с 80/100 през града докато утрепят някой! Не спират на спирки. Градският транспорт за таксиметровите компании ли работи? Защото след 8 да чакаш автобус си е чудо, след 21 да не говорим. Ще ги стигнем европейците, ама друг път...

Ето и трети:

Здравейте,

Днес следобед се возих на автобус на градския транспорт в Пловдив - 20.  Почти очаквано, за съжаление, климатикът не беше пуснат и вътре в автобуса беше изключително горещо.
© Plovdiv24.bg
Чух другите пътници да коментират, че шофьорът отрича в автобуса въобще да има климатик, което едва ли е истина.


Чудя се освен в рекордно горещо лято кога се очаква въобще да пускат климатиците в пловдивския градски транспорт? Но да кажем, че това е картинка, с която сме свикнали, макар да не отговаря по никакъв начин на стандартите за европейски градски транспорт в 21-ви век.

По-фрапантното обаче беше, че когато излязох да снимам автобуса, за да подам сигнал, видях, че е със софийска регистрация. Това вече, струва ми се, е прекалено.

Искам да използвам медиите, за да попитам общината публично:

Редно ли е автобус на градския транспорт в град Пловдив да е с регистрация в София? 

За него най-вероятно се плаща данък МПС в София, макар че се движи по пловдивските улици всеки ден. Едва ли това е единственият такъв случай - щом има един, сигурно има и други. 

Градът ни стана напоследък пословичен с хилядите автомобили с регистрация в други области. И общината твърди, че се опитва да се справи с непрестанно увеличаващия се брой такива. Но щом общината не може да изисква дори от превозвачите, на които плаща многомилионни субсидии, да регистрират автобусите си в Пловдив - то какво остава за обикновените хора?

Кога най-накрая Пловдив ще има качествен градски транспорт, а не само голи обещания?

Сигналите на пловдивчани дали по телефона, или на имейл не спират, надяваме се след нашата публикация градските власти да се заемат по-сериозно по въпроса, защото ние няма да спрем да даваме думата на гражданите на Пловдив за проблемите, които ги касаят.


Още по темата: общо новини по темата: 1005
26.04.2024 »
26.04.2024 »
24.04.2024 »
22.04.2024 »
20.04.2024 »
14.04.2024 »
предишна страница [ 1/168 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ZdNik
премахни филтъра

+5
 
 
Корупцията е невероятна! 40 % от автобусите изобщо нямат монтиран климатик! Кой и как ги пусна в движение?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: